3 STARA RUSKA "LIJEKA" ZA JAKU KRVNU SLIKU: Lako se pripremaju, sastojke već imate, a PODIŽU HEMOGLOBIN brzo i bez mesa!

Porodica i zdravlje
3 STARA RUSKA "LIJEKA" ZA JAKU KRVNU SLIKU: Lako se pripremaju, sastojke već imate, a PODIŽU HEMOGLOBIN brzo i bez mesa!
Kako podići hemoglobin ako ne jedete ili ne volite meso?


Kako podići hemoglobin ako ne jedete ili ne volite meso?

Veoma lako! Probajte ove ruske "lijekove" za krvnu sliku!

Osobama koje imaju lošu krvnu sliku, obično se savjetuje da pojačaju unos mesa i povećaju nivo hemoglobina. A šta ako je ta osoba vegetarijanac, vegan ili jednostavno ne voli meso?

Prema riječima nutricionistkinje Ane Radkine, podizanje hemoglobina bez mesa je sasvim moguće. Zapravo, mnogo je lakše nego što većina ljudi misli. Istina, moraćete da jedete više voća i povrća.

Kod ovog problem a pomoći će ako u jelovnik uvrstite sljedeće namirnice: mekinje, pšeničnu kaša, kajsije, suhe kajsije, zelene jabuke, hljeb od žitarica, cveklu, mahunarke, bademe, šipak, sok od šljiva, šljive, suho grožđe, grašak, sok od paradajza, prokelj, brokoli, puter od kikirikija, ovsenu kašu, ananas. Sve ove namirnice su izuzetno bogate gvožđem koje podiže hemoglobin.

Stari ruski recepti

Nutricionistkinja preporučuje ne samo da odjednom jedete sve navedene namirnice i to u ogromnim količinama, već da se pridržavate određenog plana. Na primjer, sami pripremite posebne vitaminske mješavine a koje ćete jesti u manjim količinama svakog dana. Redkina napominje da je to provjeren način da se riješite deficita hemoglobina.

Postoje tri stara ruska recepta za pripremu ovih vitaminskih bombi:

    Recept 1 - Orahe, suhe kajsije, med i suho grožđe sameljite u blenderu u razmjeri 1:1. To jest, svaki sastojak treba uzeti u istoj količini. Svakog dana uzimajte 1-3 kašike ove mješavine. Inače, ovo je jedan od najboljih recepata ne samo da podignete hemoglobin, već i da snabdjete tijelo neophodnim vitaminima.
    Recept 2 - Uzmite jednu čašu suhih šljiva, suvih kajsija, oraha i suhog grožđa. Sameljite u blenderu, dodajte 3 kašike meda i 1 sitno isjeckani limun sa korom. Svakog dana uzimajte 1-3 kašike ove mješavine.
    Recept 3 - Pomješajte 1/2 šolje soka od jabuke, 1/4 šolje svježeg soka od cvekle i 1/4 šolje soka od šargarepe. Svakog dana 1-10 puta popijte pola čaše napitka.

MONDO

Ne propustite