PRENOSIMO

OVO JE VOZAČ AUTOBUSA KOJI SE PREVRNUO U BUGARSKOJ: Porodica šofera negirala informacije o amputaciji noge (FOTO)

Objavljeno:15.08.2022 - 09:22
A A A Times Arial

Foto: Printscreen/Facebook, BG VOICE media group

Vozaču autobusa D.K. iz Srbije koji je sinoć doživeo saobraćajnu nesreću u Bugarskoj, na auto-putu Trakija određeno je zadržavanje u trajanju od 24 sata, saopštila je jutros bugarska policija.

Iako su se sinoć pojavile informacije da je vozaču amputirana noga, ministar zdravlja Zlatibor Lončar demantovao je to danas i pojasnio da je riječ o jednom roditelju.

Kako saznajemo, porodica vozača D.K. nema još tačne detalje kako se nesreća dogodila, još su u šoku zbog cjelokupne situacije, ali ono što su mogli da nam potvrde jeste da njemu nije amputirana noga kako je prvobitno objavljeno.

Vozač je navodno zadobio lakše povrede i prema još uvek nezvaničnim informacijama ima prelom ruke. On je sinoć testiran na alkohol i drogu, ali su oba rezultata bila negativna.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je uzrok nesreće ili ljudska greška ili tehnički problem.

Istražitelji smatraju da je vozač autobusa iz nekog razloga izgubio koncentraciju, zbog čega je autobus sletio sa puta u jarak i našao se u jarku.

Osmoro djece i četvoro odraslih je povrijeđeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povijređenima je najviše djece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla JU-LIRA iz Batajnice.

Djeca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svjedočenju jedne putnice, autobus je sletio s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sjedište suvozača, kako bi na njega seo roditelj sa djetetom kome je pozlilo.

(Kurir.rs)