DOBRO POGLEDAJTE RUKE I OTKRIJTE DA LI VAM PRIJETI INFARKT : Kardiolozi upozorili - ovo nikako ne želite da vidite!

Porodica i zdravlje
DOBRO POGLEDAJTE RUKE I OTKRIJTE DA LI VAM PRIJETI  INFARKT : Kardiolozi upozorili - ovo nikako ne želite da vidite!
Srce ne boli i ako ne idemo redovno na kontrole kod kardiologa, velika je vjerovatnoća da nećemo znati kada nam je ovaj organ u lošem stanju

Srce ne boli i ako ne idemo redovno na kontrole kod kardiologa, velika je vjerovatnoća da nećemo znati kada nam je ovaj organ u lošem stanju.


Da biste saznali u kakvom vam je stanju "pumpa", pored očitigh signala bolesti, kardiolozi su u kazali i na manje poznate simptome bolesti srca. Nemojte da ih ignorišete!

Kardiovaskularne bolesti su jedne od najčešćih i najopasnijih oboljenja i predstavljaju glavni uzrok smrti u svijetu. Od srčanih bolesti u Srbiji pati oko dva miliona ljudi, a svake godine više od 50 hiljada izgubi život, zato je veoma važno na vrijeme prepoznati kada je ovaj organ ugrožen...

Kardiolozi iz Velike Britanije otkrili su dva simptoma na rukama koji ukazuje na bolest srca. Kako su napomenuli, upravo oni govore o velikom riziku za razvoj srčanog udara.

Jedan od znakova upozorenja od srčanih bolesti je prisustvo žuto-narandžastog osipa na prstima. On ukazuje na izuzetno visok nivo triglicerida u tijelu, što je povezano sa povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti, kažu stručnjaci iz "Heart UK".

Tamne mrlje ispod noktiju takođe mogu da budu znak upozorenja da vam preti srčani udar. Ove fleke se povezuju sa  endokarditisom, zapaljenjem unutrašnje sluznice srca.

U uznemirujuće simptome kardiolozi svrstavaju i neobjašnjiv gubitak težine, bolove u mišićima i zglobovima i pretjerano blijedu kožu.

Naravno, prije nego što sami donesete zaključke o svom zdravstvenom stanju, prethodno se kosultujte sa ljekarom.

Ne propustite