Oglas za posao u komšiluku: Plata je 2.500 KM, dobijete auto i laptop, ali spisak obaveza je dug

Objavljeno:14.08.2022 - 16:53
A A A Times Arial

Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Oglas za posao u Srbiji je mnoge iznenadio zbog uslova i visoke plate, ali evo šta sve kandidat mora znati obavljati.

Pojavio se jedan oglas za posao u Srbiji koji je svima zapao za oko. Posao nudi, kako se navodi, najveći lanac pekara. Kada pročitate uslove, zvuče i više nego dobro, a spisak obaveza je podugačak!

U oglasu se navodi da je u pitanju stalan i siguran posao u Beogradu, a da se dobija i službeno vozilo, laptop i telefon i redovna i stimulativna zaradu u iznosu od 150.000 dinara neto, (oko 2.500 KM) kao i mogućnost razvoja karijere i ostvarivanja bonusa. Takođe se traži i iskustvo od pet godina u kuharskom poslu, a kandidat za posao mora da ima znanje u izradi receptura i procesa proizvodnje za kuhana jela.Takođe, izgleda da poslodavac traži i nekoga ko ima "razvijene komunikacione vještine i organizacione vještine, potom sposobnost planiranja, određivanja prioriteta i samoorganizacije."

Traži se da radnik ima položenu vožnju, a kada je riječ o stepenu obrazovanja, pekara traži barem završenu srednju stručnu školu, ali i poznavanje srednjeg nivoa MS Office-a.

"Terenski rad podrazumijeva obilazak restorana sa samousluživanjem u sklopu maloprodajnih objekata pekare, kontrolu procesa rada u njima, kao i kontrolu kvaliteta proizvedenih jela. Osnovni radni zadatak je unaprjeđenje rada restorana kroz kontrolu rada objekata, ocjenu rada, unaprjeđenje radnih sposobnosti i kuharskih vještina zaposlenih, unaprjeđenje restoranskog djela sa prijedlogom i pripremom novih kuhanih jela", dodaje se u opisu oglasa.

Izvor: Radio Sarajevo