Arijana Memić: Koliko me boli tvoja smrt, toliko me boli i život koji je mogao još da traje

Objavljeno:11.08.2022 - 09:23
A A A Times Arial

Dženan Memić, ubijeni mladić danas bi slavio 28. rođendan. Povodom ove tužne godišnjice, oglasila se njegova sestra Arijana Memić.

"Dragi Dženo... 

Još jedan tvoj rođendan a tebe nema kraj nas.

Sedmu godinu već nisam čula tvoj glas, nisam vidjela tvoj osmijeh. Mnogo toga sam ti željela reći, a nisam stigla. Svaka suza me podsjeti da još uvijek živiš, barem u mom srcu, jer tu nikada ne umireš.
U moje misli te uvijek vrate uspomene, one te čuvaju u mom životu, iako više nisi sa mnom.

Još uvijek je u sjećanje urezan onaj tvoj pogled i osmijeh... Pamtim sve tvoje savjete, lijepe riječi, prijekore i pohvale.

Koliko me boli tvoja smrt, toliko me boli i život koji je mogao još da traje, a dušmani ga ugasiše. Sve se odjednom na trenutak poravnalo, postalo besmisleno i prazno.

Znaš... Postoje ljubavi koje žive samo u pjesmama, nadama i željama... One su čežnja, bol, čekanje bez znanja, nadanje i dugo trajanje, za sve što bi trebalo biti - a nije.

Ljepotane moj, danas bismo slavili tvoj 28. rođendan. Danas ćemo opet svi biti skupa, samo tebe biti neće... I danas ćemo ti poslati ljubav u nebeske visine. Znaj da te volim i voljet ću te dok dišem. Živiš i tako će biti dok me bude! 

11.08.1994.g - 11.08.2022.", napisala je Arijana.