SPAS ZA DOMAĆICE

TRIK DA NIJEDNO JELO NIKADA NE POKIPI: Samo dodajte 1 sastojak kad prokuha - KAKO OVO RANIJE NISMO ZNALI?

Objavljeno:10.08.2022 - 16:16
A A A Times Arial

Foto: Shutterstock

Koliko vam se puta desilo da vam ručak pokipi, a vi ste se bukvalno na sekund sklonili od šporeta?

U jednom trenutku, zaboravimo da smanjimo temperaturu, odemo u drugu prostoriju i onda kada se vratimo u kuhinju, zateknemo da je jelo iz lonca ili šerpe pokipelo, a rezultat svega je uprljan šporet koji kasnije treba da ribamo i neprijatan miris koji se širi kućom.

To se često dešava prilikom kuhanja krompira, pirinča ili raznih vrsta variva. Ipak, do ovoga ne mora da dođe, a vi ne morate cijelo vijreme da stojite pored šporeta.

Umesto da bespotrebno nadgledate cijeli proces kuvanja bez prestanka, smanjujete temperature i menjate ringle na kojima se jelo kuha da vam voda ne bi iskipjela, to možete da spriječite jednostavnim, ali efikasnim trikom.

Jedna korisnica društvene mreže TikTok, podijelila je video koji je ubrzo postao viralan, a pogledalo ga je preko milion ljudi.

Sve što treba da uradite je da kada voda prokuha ubacite jednu kockicu leda. Ona će smanjiti temperaturu vode, što će spriječiti da sadržaj iskipi, a opet neće zaustaviti proces kuvanja. U videu u nastavku teksta pogledajte ovaj jednostavan trik.