Čović ambasadoru Velike Britanije naglasio važnost što brže implementacije rezultata izbora

Bosna i Hercegovina
Čović ambasadoru Velike Britanije naglasio važnost što brže implementacije rezultata izbora
.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH primio je u nastupnu posjetu novog ambasadora Velike Britanije u Bosni i Hercegovini, Juliana Reillya.

Dužnosnici su razgovarali o bilateralnim odnosima, aktualnoj političkoj situaciji kao i reformama i predstojećim izborima.

Čović je ambasadora Reillya informisao, kako kaže, o naporima koji se ulažu za stabilizaciju unutrašnjih prilika, nužnosti izborne reforme kojom bi se implementirale sve presude kako međunarodnih tako i domaćih sudova čime bi se uklonile postojeće nejednakosti i diskriminacije u izbornom procesu, saopćili su iz Ureda zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH.

Također, Čović je naglasio i kako je preznačajno omogućiti implementaciju izbornih rezultata u što kraćem roku nakon održavanja oktobarskih Općih izbora.

Čović je izrazio i očekivanje da međunarodni partneri iskažu punu podršku tom procesu, ističući kako jednakopravnost tri konstitutivna naroda u BiH kao i svih njenih ostalih stanovnika mora biti praktično demonstrirana u političkoj zastupljenosti na svim razinama vlasti.

Dužnosnici su razgovarali i o euroatlantskim integracijama i preostalim reformama koje Bosna i Hercegovina mora ispuniti na tom putu.Čović je istakao čvrstu i nedvojbenu opredjeljenost hrvatskih predstavnika u tom procesu, naglašavajući kako euroatlantski put nema alternativu.

Izvor:Klix

Ne propustite