OTKRIVENO! OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE MILJANA PREBAČENA IZ NIŠA U BEOGRAD: Evo šta se desilo

Show
OTKRIVENO! OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE MILJANA PREBAČENA IZ NIŠA U BEOGRAD: Evo šta se desilo
-

Nakon operacije smanjenja želudca u Turskoj, Miljani Kulić se zdravstveno stanje pogoršalo zbog čega je hitno primljenja u KC Niš, odakle su je kolima Hitne pomoći prebacili u KC Srbije u Beogradu.

Njena borba za ozdravljenje još uvijek traje, mada nalazi pokazuju da se Miljana lagano oporavlja. To takođe znači da Nišlijka više nije u šok sobi, već je prebačena na odjeljenje poluintenzivne njege.

Kako Alo! saznaje, razlog njenog prebacivanja iz Niškog kliničkog centra u Urgentni centar u Beogradu su umrežene psihičke bolesti koje Kulićeva navodno nije pravovremeno lečila.

Zbog njenog agresivnog i neuračunljivog ponašanja, kako su naveli iz Niške bolnice, a prenosi gorenavedeni list, uputili su je na dalje liječenje u Beograd, gde se trenutno nalazi.

Kako bi provjerili ozbiljnost psihičkog stanja Kulićeve Alo je kontaktirao neuropsihijatra, doktorku Nevenu Čalovsku Hercog, koja je istakla da bi neadekvatno psihijatrijsko liječenje uz neredovno uzimanje terapije moglo da dovede do kobnog ishoda.

– Svaki pacijent je poseban, pa su tako bolesni pacijenti posebni u svojim bolestima. Svaka psihička bolest ima različite kliničke tokove u zavisnosti od faktora i lečenja. Ukoliko postoje godine neredovnog uzimanja terapije i neadekvatnog lečenja, postoji mogućnost pogoršanja stanja i nastanak novih, dodatnih psihičkih oboljenja – napominje Čalovski Hercog, i dodaje:

miljana-kulic

– Postoje psihičke bolesti koje se pojave samo jednom i nikada više, a postoje i one koje se miješaju s drugim bolestima i naglo pogoršavaju – navela je doktorka.

– Okidači stanja u kojima nema kontrole su nepredvidivi, a samim tim utiču i na dodir pacijenta sa stvarnošću. Tada se javlja nemogućnost pacijenta da razmišlja o posljedicama, a one su uvijek nepredvidive. Sasvim sigurno postoji mogućnost da pacijent koji se nalazi u najtežim psihičkim stanjima može da ugrozi svoj ili život nekoga iz svoje okoline – zaključuje specijalista neuropsihijatrije dr Nevena Čalovska Hercog.

Da je Miljana psihički loše i pored toga što je životno ugrožena, potvrdila je njena majka Marija Kulić.

– Ne mogu da pričam, nisam dobro. Miljana jeste izašla iz šok-sobe, ali samo kako ne bi gledala aparate i najgore slučajeve kojima je tamo okružena. Ne znači da je bolje i da nije životno ugrožena, mora non-stop da se prati stanje – rekla je uplakana Marija, pa otkrila da njena ćerka nije uspjela da se nosi s prizorima iz šok-sobe.

– Dobro je što je sama u sobi, jer je do juče bila veoma uznemirena i uplašena, pošto je gledala pacijente oko sebe koji su u kritičnom stanju. Teško joj je što suprug i ja ne možemo da budemo s njom u sobi – navela je ona za Pink.

Ne propustite