SVAKOG JUTRA NA PRAZAN STOMAK POPIJTE ČAŠICU SOKA OD ĐUMBIRA: Evo šta će se desiti

Porodica i zdravlje
SVAKOG JUTRA NA PRAZAN STOMAK POPIJTE ČAŠICU SOKA OD ĐUMBIRA: Evo šta će se desiti
-

Saznajte koliko je sok od đumbira koristan za zdravlje!

Da li znate šta samo jedna mala čašica đumbira može da učini za vaše zdravlje? Efekat je nevjerovatan - pomaže varenje, otklanja mučninu i menstrualne bolove, podiže energiju... Bonus je i što je priprema napitka krajnje jednostavna!

Da biste napravili ovaj napitak, pomiješajte iscijeđen sok od đumbira sa limunovim sokom i dodajte mu med i crni biber. Jedna čašica će učiniti čuda za vaše zdravlje. Ova mješavina je krcata korisnim sastojcima kao štosu fosfor, vitamin B, B3, B6, proteini i dijetalnim vlaknima.
Gingerol prisutan u svežem đumbiru pomaže kod kod mučnine i stomačnih problema kao što je loše varenje. 

Ako sok od đumbira pijete svakog jutra na prazan stomak, stručnjaci kažu da ćete umnogoe pomoći svom zdravlju! Evo u čemu sve ovaj napitak pomaže...

Ublažava mučninu - gingeroli prisutni u sirovom đumbiru dobro djeluju kod mučnine i stomačnih problema među kojia je i loše varenje. renje. Takođe, može da pomogne i trudnicama kod mučnine, a takođe je bezbjedan za djecu.

Smanjuje menstrualne bolove - gingeroli, šogaol i paradol koji se nalaze u đumbiru mogu biti od velike pomoći ženama koje se bore sa menstrualnim i bolovima u mišićima. Pacijenti sa artritisom takođe će osjetiti olakšanje  jer ovaj "lijek" čini čuda i za bolove u zglobovima.

Podiže energiju - za one koji se svakog jutra osećaju usporeno i umorno, ispijanje đumbira je odličan način da započnu dan. Podiže energiju, poboljšava cirkulaciju i prirodno eliminiše toksine.

Pomaže kod lošeg varenja - bol u stomaku, kiselost i nadimanje su uobičajene tegobe koje nastaju kada jedemo tešku i masnu hranu. Napitak od đumbira ujutru pomoći će bolje varenje i podstaći će rad metabolizma. 

Reguliše šećer u krvi - pacijenti sa dijabetesom takođe mogu da imaju koristi od uzimanja đumbira svakog jutra, a sve znog njegovih antiinflamatornih svojstava. Ovaj našpitak održava zdravlje srca tako što pomaže regulisanje krvnog pritiska.

MONDO

Ne propustite