Brnabić: "Imam kuću u Hrvatskoj, ali nisam ušla u nju od 2016. godine"

Objavljeno:09.08.2022 - 19:34
A A A Times Arial

Foto: EPA

OD OBILJEŽAVANJA 27. obljetnice Oluje srpski političari govore o odmoru Srba na hrvatskoj obali. Tako su zastupnik Vučićevog SNS-a Vladimir Đukanović i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekli da ne razumiju Srbe koji ljetuju u Hrvatskoj.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je ljetovala u Hrvatskoj pa je srpskoj javnosti ispričala nešto o tome, prenosi Nova.rs. Brnabić je kazala da je naslijedila imovinu u Hrvatskoj i da je zato ljetovala na hrvatskoj obali.

"Imam u kuću u Hrvatskoj, na otoku Krku. Moj djed, otac mog oca je s Krka, tako da imam svoju kuću tamo. Posljednji put sam tamo bila 2016. godine. Otkada sam ušla u vladu, kao ministrica za državnu upravu i lokalnu samoupravu, nisam išla u svoju kuću", rekla je Brnabić, prenosi Nova.rs.

"Za mene kao predsjednicu vlade nije dobro da ljetujem u Hrvatskoj"

Brnabić kaže da ona u ovom trenutku osjeća da za nju kao šeficu vlade Srbije nije dobro ljetovati u Hrvatskoj. 

"Dio moje obitelji ljetuje tamo. To je moj osobni osjećaj, mislim da ne moram objašnjavati", poručila je premijerka Srbije. 

Gradonačelnik Novog Sada: Ne razumijem Srbe koji su na odmoru u Hrvatskoj

Prošlog tjedna je novosadski gradonačelnik Vučević izjavio da ne razumije svoje sugrađane koji odlaze na odmor u Hrvatsku. To je izjavio uoči obljetnice akcije Oluja. 

"Neka ljetuju gdje god hoće, baš me briga. Ali sigurno je gadno i prilično neugodno da sutra budete Srbin u Dalmaciji ili negdje na odmoru na Jadranskom moru u Hrvatskoj. Sutra će oni slaviti i pričati da su pobijedili protjeravši Srbe. Jedino da ronite cijeli dan, uzmete veliku bocu kisika, da odete pod more i pravite se da se to ne događa i da su oko vas baš pristojni ljudi", rekao je Vučević.