ORIGINALNI TURSKI RECEPT ZA NAJSOČNIJE FAŠIRANE ŠNICLE: Spremaju se brzo, a tajna je u smjesi ZAČINA

Objavljeno:08.08.2022 - 08:26
A A A Times Arial

Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su

Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite pre nego što ih ispržite. Osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mljeveno meso, od jedne vrste mesa, a ne miješano.

Poslužite sa salatom ili pire krompirom.
Sastojci:

    1 kg mljevenog mesa
    1 kašičica bibera
    1 kašiččica tucane paprike
    1 kašičica slatke paprike
    1 kašičica kumina
    1 kašičica korijandera
    1 kašika rendanog bijelog luka
    1/2 šolje peršuna
    1 crni luk

Priprema:

Isjecite crni luk i stavite u vodu. U mljeveno meso dodajte začine, bijeli luk, peršun i dobro promiješajte. Procijedite crni luk i dodajte ga u smjesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro spljoštite. Pecite u zagrijanom ulju.