Efendić "cilja" na poziciju premijera KS: Spreman sam preuzeti izvršnu vlast

Bosna i Hercegovina
Efendić "cilja" na poziciju premijera KS: Spreman sam preuzeti izvršnu vlast
.

Opći izbori u BiH koji su planirani za 2. oktobar polako se bliže, a predizborna euforija se već osjeća. Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić vjeruje da politička partija čiji je lider, može dobiti dovoljnu podršku u Kantonu Sarajevo.

Efendić trenutno obnaša funkciju načelnika sarajevske Općine Novi Grad. Vjeruje da je, na predstojećim izborima, spreman raditi izvršnu vlast na nivou kantona - kao kantonalni premijer.

Međutim, poziciju premijera Kantona Sarajevo spreman je preuzeti jedino u slučaju kada bi mogao za Općinu Novi Grad, i ostale sarajevske općine, raditi onako kako je radio u proteklim godinama.

"Ako dobijemo dovoljno podrške, a vjerujem da bi mogli dobiti u Skupštini Kantona Sarajevo, dovoljan broj mandata, onda bih bio spreman izvršnu vlast raditi na nivou kantona i to bi naravno podrazumjevalo i povlačenje sa pozicije načelnika, ali samo u slučaju kada bih sa pozicije premijera nastavio raditi i za Novi Grad i za sve druge općine, onako kako sam radio u proteklih deset godina", poručuje Efendić.

Nosioci listi SBiH za skupštine kantona na predstojećim Općim izborima su: Semir Efendić (Kanton Sarajevo), Hasan Handžić (Zeničko dobojski kanton), Mirnes Gušić (Tuzlanski kanton), Adis Bubalo (Hercegovačko neretvanski kanton), Nedžada Tolja (Srednjobosanski kanton), Damir Žuga (Bosansko podrinjski kanton), Nisvet Jusić (Unsko sanski kanton) i Safet Pilić (Kanton 10).

Izvor:Klix

Ne propustite