ZAVRŠEN UVIĐAJ: Vozač busa izgubio kontrolu, probio ogradu i sletio s autoceste

Objavljeno:06.08.2022 - 18:55
A A A Times Arial

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

OČEVIDOM prometne nesreće poljskog autobusa u kojoj je danas na autocesti kod Breznice život izgubilo 12 osoba utvrđeno je da je vozač izgubio kontrolu nad upravljačem, a u cilju utvrđivanja uzroka nesreće naloženi su obdukcija stradalih i vještačenje alkoholiziranosti vozača.

Očevid nesreće koja se u subotu oko 5:25 dogodila na autocesti Goričan-Zagreb u smjeru Zagreba kod mjesta Breznica provela je u prethodnom postupku zamjenica varaždinske županijske državne odvjetnice zajedno s policijskim službenicima varaždinske policije, izvijestilo je na svojim internetskim stranicama Državno odvjetništvo.

Vozač izgubio kontrolu nad autobusom i skrenuo u desnu traku
Prema dosad prikupljenim podacima, do prometne nesreće došlo je na način da je vozač autobusa registriranog u Poljskoj izgubio kontrolu nad upravljačem vozila koje je skrenulo u desnu stranu, probilo zaštitnu ogradu i sletjelo izvan autoceste.

U nesreći je smrtno stradalo 12 osoba iz autobusa, među kojima je i vozač autobusa, svi državljani Poljske. U cilju utvrđivanja načina i uzroka prometne nesreće Državno odvjetništvo naložilo je obdukciju smrtno stradalih osoba, vještačenje alkoholiziranosti vozača autobusa i provođenje drugih potrebnih izvida i dokaznih radnji.

U autobusu bile 44 osobe
U poljskom autobusu koji je jutros sletio s autoceste bile su 44 osobe - 42 putnika i dva vozača. 12 osoba je smrtno stradalo, a na liječenju su trenutno 32 osobe, izvijestio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ispred bolnice u Varaždinu.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je prilikom obilaska ozlijeđenih u Varaždinu da je 19 osoba teže, a 13 lakše ozlijeđeno. 

Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je na Twitteru da je u 16:50 za sav promet otvorena dionica Breznički Hum - Komin u smjeru Zagreba.