Šef vatrogasaca o teškoj nesreći: Zatekli smo prizor iz horor filma

Objavljeno:06.08.2022 - 16:41
A A A Times Arial

Na mjesto teške nesreće koja se jutros dogodila na autocesti prema Zagrebu između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec među prvima je stigao DVD Breznički Hum. Zapovjednik DVD-a Breznički Hum Ivan Ivančan kazao je za HRT kako su jutros na autocesti A4 zatekli sliku kao iz horora.

"Nikad nisam doživio ovakvu nesreću"

"Mi smo dobili dojavu oko 5:55, a bili smo na mjestu nesreće oko 6:05. Tamo je već bila javna postrojba i ekipa DVD-a Novi Marof", poručio je. Ivančan je naglasio kako su odmah počeli spašavati unesrećene osobe.

"Izvlačili smo žive i mrtve iz tog autobusa. Slika je bila zaista strašna. Ja sam 45 godina vatrogasac i nisam doživio ovakvu nesreću. U prvom trenutku čovjek osjeti jedan šok kada vidi što se dogodilo", istaknuo je zapovjednik DVD-a Breznički Hum.

"Još uvijek sam pod dojmom i šokom"

U izvlačenju ljudi iz autobusa bilo je teško ozlijeđenih, ali i smrtno stradalih. Ivančan je naglasio kako je policijski očevid u tijeku te će se njime utvrditi uzrok nesreće. Dodao je kako je ograda na autocesti bila probijena.

"Još uvijek sam pod dojmom i šokom, a pamtit ću to do kraja života", poručio je. "Pokušavaš zaboraviti te slike, spašavaš ljudske živote i radiš što treba", rekao je zapovjednik DVD-a Breznički Hum Ivan Ivančan.

Hitna pomoć iz Novog Marofa, Varaždina, Čakovca i Zagreba odmah je stigla na mjesto nesreće i u roku od pola sata do četrdeset minuta zbrinula unesrećene. 

(HRT)