Policija se oglasila o stravi na A4: U nesreći je poginulo 12 osoba, među putnicima svećenici i časne sestre

Aktuelno
Policija se oglasila o stravi na A4: U nesreći je poginulo 12 osoba, među putnicima svećenici i časne sestre
Teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba.

Teška prometna nesreća dogodila se oko 5.40 sati na autocesti A4 u smjeru Zagreba.

S kolnika je sletio autobus poljskih registracija. Poljaci su, kako je na konferenciji za novinare rekao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović  išli na hodočašće u Međugorje. 11 osoba je smrtno stradalo na mjestu nesreće, dok je jedna osoba preminula nakon reanimacije. Ukupno su 32 osobe primljene u bolnicu. 

Prema pisanju portala RMF24, u autobusu su bila i tri svećenika te šest časnih sestara.

Kako javlja Ministarstvo infrastrukture republike Poljske, autobus je proizveden 2011. godine, registriran je u Poljskoj i imao je sve potrebne dozvole. Tehnička ispravnost provedena je u lipnju ove godine i vrijedi do 13. prosinca. Navode kako su u autobusu putovale 44 osobe te da je 12 osoba preminulo.

 Primili smo službeno priopćenje PU varaždinske. "U subotu, 6. kolovoza u 5.41 sati, Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu Županijskog centra 112, o slijetanju autobusa poljskih registarskih oznaka, na autocesti A-4 između Brezničkog Huma i Komina, u smjeru Zagreba.

U žurno postupanje po dojavi, uključeni su policijski službenici Policijske uprave varaždinske i Policijske uprave zagrebačke, ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske i Zagrebačke županije, Javna vatrogasna postrojba Varaždin i više dobrovoljnih vatrogasnih društava, djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Zagreb i Varaždin Ravnateljstva civilne zaštite te djelatnici Hrvatskih autocesta. Tijekom dosadašnjeg postupanja, utvrđeno je da u prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno stradalo 11 osoba te je ozlijeđeno više od 30 osoba. Ozlijeđene su osobe prevezene u bolnice u Varaždinu, Zagrebu i Čakovcu. Jedna od ozlijeđenih osoba naknadno je preminula od posljedica prometne nesreće u jednoj zagrebačkoj bolnici. Kako je utvrđeno, svi stradali su poljski državljani. Na mjesto događaja izašla je zamjenica Županijske državne odvjetnice u Varaždinu koja provodi očevid u suradnji s policijskim službenicima.

Promet dionicom autoceste u smjeru Zagreba, od čvora Breznički Hum do čvora Komin, odvija se jednim kolničkim trakom.

 Ukupno je preminulo 12 osoba, a 32 osobe su ozlijeđene, od čega 19 teško, a 13 lakše, kazao je ministar zdarvstva Vili Beroš.

Ne propustite