PARKET ĆE SIJATI KAO STAKLO: Prebrišite ga samo 1 sastojkom iz kuhinje

Praktična žena
PARKET ĆE SIJATI KAO STAKLO: Prebrišite ga samo 1 sastojkom iz kuhinje
-

Želite da podu vratite stari sjaj, onda će vam ovaj trik pomoći. Bez hemikalija i puno napora vaši podovi će zablistati.

Ako želite da vaše drvene podove zaista učinite sjajnim i prekrasnim, iskoristite za to kesice crnog čaja. Možda zvuči nevjerovatno, ali crni čaj će uspjeti temeljno da očisti podove, ali i da ih učini blistavim. Osim toga, nećete udisati hemikalije iz sredstava za čišćenje i poliranje podova.

Zagrijte lonac sa vodom i u provrelu vodu ubacite dvije kesice crnog čaja. Ostavite čaj da odstoji nekoliko minuta. Krpu za brisanje umočite u čaj i dobro je iscedite. Potom prebrišite pod i uživajte u fantastičnom rezultatu. Važno da za čišćenje podova koristite isključivo crni čaj, a ne crni čaj u kombinaciji sa drugima, jer je taninska kiselina u njemu odgovorna za sjaj, piše portal Dominvrt.

Ako su vam podovi jako prljavi i ako ih dugo niste brisali, moraćete prvo da ih operete deterdžentom i vodom, a potom još jednom da ih prebrišete samo s vodom. Tek nakon toga, pod obrišite crnim čajem.

Drvene podove uvijek prebrišite sa dobro ocijeđenom krpom, jer višak vlage ulazi u pukotine među daskama, oštećuje parket i može da uzrokuje i njegovo dizanje.

Ne propustite