Poslije 12 godina konačno je sve poznato: Otkriveni rezultati obdukcije Ksenije Pajčin

Show
Poslije 12 godina konačno je sve poznato: Otkriveni rezultati obdukcije Ksenije Pajčin
-

- Na dlanu njene lijeve ruke pronađeni su tragovi baruta poslije ispaljenja, što bi značilo da su najvjerovatnije stajali licem u lice - rekao je sagovornik

Obdukcioni zapisnik i prikupljeni dokazi otkrivaju šta se dogodilo prije 12 godina, kad je Filip Kapisoda ubio svoju djevojku Kseniju Pajčin, pa sebe.

Smrt pjevačice Ksenije, koju je 16. marta 2010. u stanu u Nikšićkoj ulici u Beogra ubio njen dečko Filip, punih 12 godina bila je obavijena velom misterije. Javnost je godinama nagađala kako se velika ljubav ovog poznatog para pretvorila u još veću tragediju. Odgovore na mnoga pitanja daje obdukcioni zapisnik, ali i svi dokazi prikupljeni poslije tragedije, u koje je Kurir ekskluzivno imao uvid.

U obdukcionom zapisniku navodi se da je Ksenijina smrt nastupila između 14 i 16 sati kobnog dana, i to od jedne povrede nanijete pištoljem u predjelu čela, iz neposredne blizine. Međutim, tokom obdukcije tijela poznate pjevačice na njoj su otkriveni i drugi podlivi, na podlakticama, nadlaktici i ramenu, koji su nastali u različitim periodima, ali nisu uticali na njenu smrt i njihov uzrok nastanka nije utvrđen.

- Toksikološko-hemijskom analizom utvrđeno je da je Ksenija Pajčin u krvi imala prisustvo 1,01 promila al*ohola, dok su u urinu, želudačnom sadržaju i ostalim organima analizom utvrdili prisustvo metabolita ko*aina. Takođe, obdukcija Filipa Kapisode, koji je ubio Kseniju a zatim pucao sebi u glavu i izvršio samoubistvo, pokazala je da je u njegovoj krvi i urinu otkriveno prisustvo ko*aina - otkriva sagovornik.

To što su u organima - mozgu, jetri i ostalim, pronađeni tragovi metabolita ko*aina znači da ko*ain pokojna pevačica nije uzela neposredno pred smrt, ali da ga jeste konzumirala - objašnjava sagovornik za Kurir.

Tokom istrage zločina koji je potresao Srbiju otkriveno je da je Ksenija posljednji put u kontaktu s majkom Ljubicom bila pred smrt, oko 14 sati.

- Razmijenile su nekoliko poruka, dogovorile su se da Filip toga dana ode do Ljubice kako bi joj donio plakate koji su već bili pripremljeni za promotivni nastup Ksenije. Međutim, kada joj je majka, nešto posliije 16 sati, ponovo poslala poruku, Ksenija nije odgovorila na nju - otkriva sagovornik.

- Tokom istrage zločina, iako je od prvog trenutka bilo jasno da je riječ o ubistvu i samoubistvu, kako bi se otklonile sve nedoumice, uzeta je parafinska rukavica i od Ksenije, kao i od Kapisode, za koga se odmah posumnjalo da je pucao. Na dlanu njene lijeve ruke pronađeni su tragovi baruta poslije ispaljenja, kao i na njegovoj desnoj ruci i podlaktici. Ako bismo rekonstruisali zločin, to bi značilo su oni najvjerovatnije stajali licem u lice i da je ona najvjerovatnije podigla lijevu ruku u odbrambenom stavu ili krenula na pištolj kad je Kapisoda uperio pištolj u nju - rekao je on.

Rekonstrukciji tragedije u stanu, koji je bio u vlasništvu Ksenijine pokojne majke, ali je ona s Filipom živjela u njemu, kako naš sagovornik otkriva, prije 12 godina pomogle su i izjave majke i komšija. On podsjeća da je majka prva došla na vrata stana u Nikšićkoj.

- Istog dana istražni sudija i policija uzeli su izjavu od Ljubice Kostić, koja je izjavila da se posljednji put sa ćerkom čula toga dana oko 14 sati. Tri sata kasnije, pozvale su je komšije i rekle joj da Ksenijin pas sam šeta hodnikom stana, a da ona ne otvara vrata. Majka je pokušavala da je dobije na telefon, ali kako se nije javljala, dojurila je u stan i s komšijom uspjela da otključa vrata, koja su bila zaključana iznutra - prijseća se detalja sa prvih saslušanja poslije zločina sagovornik.

Tijelo Ksenije Pajčin pronađeno je u hodniku stana, a tijelo Filipa Kapisode u spavaćoj sobi. Za pištolj koji je pronađen pored njegovog tijela, kako je utvrđeno, nije imao dozvolu.

- Više tužilaštvo je poslije prikupljanja svih materijalnih, forenzičkih i drugih dokaza donijelo odluku da nema mjesta za pokretanje krivičnog postupka, jer je Kapisoda, koji je ubio pjevačicu, poslije zločina presudio sebi - zaključuje sagovornik za Kurir.

Stravičan prizor u stanu, Ksenijino tijelo u lokvi krvi u hodniku pored vrata, prva je ugledala upravo majka pjevačice Ljubica.

- Kasnije, u razgovoru s komšijama, saznalo se da se iz stana u kom je živeo par često čula buka i da su više puta raskidali i mirili se, kao i da su ih povremeno čuli kako se svađaju. Kobnog dana, po izjavi jednog komšije, iz stana je takođe dopirala svađa i galama, a potom su se začula dva pucnja - otkriva sagovornik.

(telegraf.rs)

Ne propustite