3 SAVJETA DALAJ LAME ZA SREĆU U LJUBAVI: Stari recept za samce koji još uvijek traže nekog posebnog

Praktična žena
3 SAVJETA DALAJ LAME ZA SREĆU U LJUBAVI: Stari recept za samce koji još uvijek traže nekog posebnog
Možda vam se ponekad čini da je sreća daleko od vas, da vas ljubav zaobilazi i da ćete zauvijek ostati sami. Takve negativne misli vas samo ugrožavaju i blokiraju - od njih ne vidite koliko ste sjajni te koliko zapravo možete i zaslužujete. Iako su neke stvari u životu van naše kontrole, tibetanski mudrac Dalaj Lama smatra da neke možemo sami kontrolirati. Glavna stvar koju možemo da iskontrolirati je naš život. Vi ste tvorac svoje sudbine, na temelju vlastitih izbora i odluka, piše Sensa.rs.

Možda vam se ponekad čini da je sreća daleko od vas, da vas ljubav zaobilazi i da ćete zauvijek ostati sami. Takve negativne misli vas samo ugrožavaju i blokiraju - od njih ne vidite koliko ste sjajni te koliko zapravo možete i zaslužujete. Iako su neke stvari u životu van naše kontrole, tibetanski mudrac Dalaj Lama smatra da neke možemo sami kontrolirati. Glavna stvar koju možemo da iskontrolirati je naš život. Vi ste tvorac svoje sudbine, na temelju vlastitih izbora i odluka, piše Sensa.hr.

Ako želite biti sretniji u ljubavi i pronaći pravu osobu, donosimo vam 3 savjeta Dalaj Lame:

1. Potraga za srećom u ljubavi

U nastojanju da pronađe sreću, osoba se koncentrira na krajnji cilj, a odriče se onoga što ima. Budite sretni sada i ovdje, zahvalni na onome što imate - poslu, obitelji, domu, prijateljima... Kada pokazujete da ste sretni i zadovoljni svojim životom, ljubav će lakše doći. Također, u ljubavi je ponekad potrebno poduzeti rizik, prijeći granicu, pokazati koliko ste spremni voljeti drugu osobu.

Dalaj Lama kaže - "Velike ljubavi i velika postignuća zahtijevaju velike rizike."

2. Što učiniti ako je veza u krizi?

"Ne zaboravite da je najbolja veza ona u kojoj vaša uzajamna ljubav prelazi vašu uzajamnu potrebu."

Dalaj Lama vjeruje da se prije ili kasnije u vezama može pojaviti određena "iritacija". Svaka sitnica, čak i ona koja ranije nije bila primjećena, počinje vas živcirati. Ono što je nekada bilo slatko, sada djeluje zastrašujuće i dovodi do nervoze. Ako su vaši osjećaji izazvani ovisnošću o nekome, to vas neće usrećiti. Ljubav i želja da budete blizu treba biti obostrana. Svi su pozvani da voli, a ne da iskorištavaju druge. Razmislite o tome kada vrednujete svoje odnose.

3. Što učiniti ako nikako ne možete pronaći pravu osobu i padate u očaj?

"Jedna tibetanska poslovica kaže: 'Tragedija se treba koristiti kao izvor snage'. Bez obzira na vrstu teškoća, na težinu bolnog iskustva, ako izgubimo nadu, doživjeli smo pravi brodolom."

Kada ste nekoliko puta pogriješili s izborima, a čini vam se da je svaki idući korak neuspješan, vrijeme je da se dublje zagledate u sebe. Prvo osvijestite jeste li zaista definirali što želite. Nemojte pratiti ono što drugi očekuju od vas, već ono što vuče vašu dušu. Dalaj Lamina poruka je da slušamo svoje srce te da je važno shvatiti da je sreća samo posljedica naših postupaka i djela.

Ne gubite vjeru u ljubav, razvijajte ljubav prema sebi - i onda će se ta ljubav i umnožiti!

Ne propustite