NAJMEKŠE DOMAĆE KNEDLE ZA SUPU: Neće se raspasti, ako primijenite jedan stari trik
Vrijme je da naučite da spremate najmekše knedle za supu.
Vrijeme je da naučite da spremate najmekše knedle za supu.
Sastojci:
1 jaje
1 kašičica ulja
prstohvat soli
4 ravne supene kašike griza
Priprema:
Bjelance i žumance odvojite, pa bjelance pjenasto umutite.
Zatim dodajte žumance i promiješajte da se sjedini. Sipajte ulje i griz. Lagano promiješajte, pa ako je potrebno dodajte još jednu kašiku griza. Smjesa treba da bude gušća, ali ne pregusta. Ostavite 10 minuta da malo nabubri. Kašiku prvo umočite u supu, pa uzimajte smjesu, i lagano puštajte u šerpu. Nemojte punu kašiku jer će knedle biti ogromne. Poklopite i ostavite da se kuhaju nekih 5 minuta i supa je gotova.