KAKO DA PILETINA BUDE SOČNA, A NE ŽILAVA I SUHA: Caka je u smjesi od 2 sastojka

Praktična žena
KAKO DA PILETINA BUDE SOČNA, A NE ŽILAVA I SUHA: Caka je u smjesi od 2 sastojka
Poznato je da piletina kada se samo isprži ponekad ostane suha i žilava. Da se to ne bi dešavalo postoje neke cake koje treba da primenite. Najprije parčići mesa treba da budu manji i tanje sečeni, i meso treba da marinirate u smjesi od jaja i pavlake. Oni će omekšati meso i tako će biti sočnije i ukusnije, piše Stvarukusa.rs

Poznato je da piletina kada se samo isprži ponekad ostane suha i žilava. Da se to ne bi dešavalo postoje neke cake koje treba da primijenite. Najprije parčići mesa treba da budu manji i tanje sječeni, i meso treba da marinirate u smjesi od jaja i pavlake. Oni će omekšati meso i tako će biti sočnije i ukusnije, piše Stvarukusa.rs

Sastojci:

600 g pilećih prsa
1 jaje
1 kašika pavlake
so, biber
1 kašika brašna
ulje za prženje

Priprema:

Piletinu isjecite na tanje komade. Stavite u činiju, dodajte so, biber, jaje i pavlaku. Dobro promiješajte, pokrijte providnom folijom i ostavite 15 minuta ili duže. Zatim umiješajte i brašno pa pržite.

 

Ne propustite