KAKO SE ZAUVIJEK RJEŠITI CELULITA? Ruska doktorica otkriva koje namirnice treba što prije da izbacite iz ishrane!

Porodica i zdravlje
KAKO SE ZAUVIJEK RJEŠITI CELULITA? Ruska doktorica otkriva koje namirnice treba što prije da izbacite iz ishrane!
Kako se rješiti celulita?

Kako se rješiti celulita?

Zaboravite na neproverene savjete i tretmane koji nemaju efekta, doktorka otkrila šta je najbolje rješenje.Celulit je bolest vezivnog tkiva kože, naročito elastičnih vlakana. Nastaje kao posljedica prekomjernog uvećavanja volumena ćelija masnog tkiva, smještenih između mišića i kože, a prvi i osnovni simptom jeste pomorandžina kora.

"Pojava celulita na tijelu povezan je sa "lošim" metaboličkim procesima u potkožnom masnom tkivu, rekla je specijalista opšte prakse iz Rusije dr Marija Černjajeva i dodala:

"Celulit je bolest potkožnog masnog tkiva koja se uglavnom formira u predjelu butina kod žena. Nije štetan po zdravlje, već se smatra estetskim nedostatkom".Ona je dodala da postoje brojni tretmani koji mogu da pomognu, ali jedini pravi način koji će zauvijek osloboditi ovih nabora na kože jeste takozvani integrisani pristup, u kojem ishrana igra veoma važnu ulogu.

"U ishrani morate da smanjite unos jednostavnih ugljenih hidrata, šećera - namirnica koje doprinose gojenju i neravnomjernoj raspodjeli potkožnih masti. U nekim slučajevima je potrebno da smanjite mliječne proizvode jer sadrže laktozu, mlečni šećer koji sam po sebi doprinosi oticanju i stvaranju naslaga masnoća.

Mliječne proizvode je bolje da jedete u prvoj polovini dana, jer ako na primjer pijete kefirij noću, ujutru ćete se probuditi otečeni, sa kesama ispod očiju, a celulita na nogama će biti izraženiji, kaže ona i dodaje:"Korisne, odnosno nezasićene masti treba da uvrstite u ishranu, a štetnu masnu i brzu hranu – uzimajte vrlo ograničeno. Obavezno pijte vodu tokom cijelog dana, 30 mililitara po kilogramu tijela, odnosno u prosjeku jedan i po do dva litra dnevno".

U borbi sa celulitom, pomažu i aktivan način života i kozmetički tretmani, objasnila je doktorka.

"Važno je da se krećemo tokom dana. Na kraju svakog sata malo bržeg hoda, poželjno je da se još krećete 5-10 minuta, pa ona sjedite. Kada sejdimo na jednom mjestu, limfna drenaža je lošija, krv slabije cirkuliše kroz naše tijelo, a ovo je način da je 'pokrenemo'", rekla je doktorka naglsivši da u borbi sa celulitoim mogu da pomognu i masaže, konstrasni tuševi i sl...

(Stil.Kurir.rs)

Ne propustite