Formula koju svaka žena treba da zna: Same izmjerite i tačno odredite veličinu grudnjaka na jednostavan način

Praktična žena
Formula koju svaka žena treba da zna: Same izmjerite i tačno odredite veličinu grudnjaka na jednostavan način
Stajaće vam kao saliven

Stajaće vam kao saliven

Čak 80 odsto žena nosi pogrešnu veličinu brusthaltera - najčešće im je previše širok na leđima, a korpicee su premale. Među ostalim greškama su nabrane korpice ili grudnjak koji se podiže kada dignete ruke.

Važno je i imati na umu da se veličina grudnjaka koji vam je potreban često menja tokom života, zbog debljanja, mršavljenja, vežbanja, trudnoće ili promjene ishrane. Kako biste odredili osnovnu veličinu grudnjaka, krojački metar se obavije oko leđa u liniji tačno ispod grudi.

Izmjerite i tačno odredite veličinu:

Dobijenom broju: 65, 70, 75 itd. - odgovara dva centimetra manji i veći opseg od označenog. Tako veličina 70 odgovara izmerenom opsegu 68-72 centimetra. Potom se mjeri veličina korpica, i to tako da se krojački metar postavi preko leđa (u visini kopče grudnjaka) preko bradavica do grudne kosti, piše The Sun.

Mjera se zatim uporedi s ranije izmjerenim opsegom ispod grudi: - ako je veći za 12-14 centimetara, tada odgovara korpica A, korpi B 14-16 centimetara, 16-18 za korpu C. Za svaku sljedeću korpuz - D, E, F dodaju se po dva centimetra.

Grudnjak prije kupovine, naročito ako kupujete od novog proizvođača, treba i isprobati. Najprije dignite ruke u vazduh i provjerite prianja li kako treba, a potom se sagnite da vidite da li se urezuje. Za kraj ga je najbolje testirati skidanjem naramenica: ako grudnjak ostane da stoji na mjestu, pronašli ste savršenu veličinu.

Ženama koje nose korpice A i B odgovarat će meki grudnjaci bez žica. No, za veće grudi potrebni su grudnjaci sa žicom, ali važno je da se ne usjeca u kožu. Grudnjak za posebne prilike

Želite li grudnjak koji ćete moći da nosite uz tačno određeni komad odjeće (npr. dekoltiranu haljinu), ponesite je sa sobom dok isprobavate grudnjak da vidite odgovara li vam.
 

Ne propustite