U potragu za nestalim radnikom uključuje se i helikopter

Aktuelno
U potragu za nestalim radnikom uključuje se i helikopter
Rukovodstvo Rudnika i Termoelektrane Gacko zatražilo je da Helikopterski servis Vlade Republike Srpske uputi jedan helikopter koji bi se uključio u potragu za radnikom Rudnika Slobodanom Žarkovićem koji je u rijeci Gračanici nestao prije 7 dana, potvrdio je direktor Rudnika Srđan Milović.

Rukovodstvo Rudnika i Termoelektrane Gacko zatražilo je da Helikopterski servis Vlade Republike Srpske uputi jedan helikopter koji bi se uključio u potragu za radnikom Rudnika Slobodanom Žarkovićem koji je u rijeci Gračanici nestao prije sedam dana, potvrdio je direktor Rudnika Srđan Milović.

Milović kaže da helikopter, zbog loših vremenskih prilika u Banjaluci, jutros nije mogao da poleti, te ističe da će čim stigne u Gacko biti odmah angažovan u potragu, javlja Srna.

"Uključivanjem helikoptera želimo da iz vazduha bude pretražen nepristupačan teren", kaže Milović.

Milović, koji je neprestano na terenu sa spasiocima, kaže da su prethodnih dana detljano pretraživani korito Gračanice i priobalni dio, te da su danas markirana dodatna mjesta na kojima će se tragati za nestalim radnikom.

Hladnoća, jaka kiša, zamućenost vode i niska temperatura nisu sprečavale pripadnike Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske, spasioce iz Foče i Mostara, te radnike Rudnika i Termoelektrane da bez prestanka pretražuju teren kako bi pronašli Žarkovića.

I danas su svi na terenu, osim spasilaca iz Mostara.

Minibus, koji je prevozio radnike Rudnika Gacko 2. decembra povukla je nabujala Gračanica prilikom čega su dva radnika nestala u vodi.

Ne propustite