Kadrovska „rješenja“ SDA!

Aktuelno
Kadrovska „rješenja“ SDA!
U nadi da Hercegovinom pušu neki novi vjetrovi i da će kriterij za imenovanje zvaničnika biti rezultat, stručnost i kompetencija, u nadi da je imenovanje Edina Mušića pravilo kojim će Bakir Izetbegović ispuniti svoja obećanja…


Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH, zamjenik predsjednika najjače stranke u bošnjaka SDA i sin rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića, je u predizborno, ali i u postizborno vrijeme dane i dane proveo u Hercegovini. Otkud ovaj iznenadni interes Bakira Izetbegovića za Bošnjake Hercegovine, pušu li to neki novi vjetrovi ili je u pitanju puka slučajnost?! 


Nedavno je na mjesto predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije izabran Edin Mušić, čovjek koji je jedan od najčestitijih i najsposobnijih kadrova ove stranke u Hercegovini, po mišljenju mnogih simpatizera, ali i istinskih SDA članova, koji su tu zbog ideologije koju ova stranka predstavlja, a ne zbog ličnog interesa. 
Mušić je ili dokaz novog kursa koji SDA konačno zauzima po pitanju kadrovskih rješenja, a što Bakir Izetbegović srčano obećaje, ili je Mušić bacanje prašine u oči Hercegovačkim Bošnjacima?! 


Edin Mušić je bio dugogodišnji načelnik općine Sjever, one koja se pokazala najuspješnijom od svih šest nekadašnjih mostarskih općina. Općina Sjever je iza sebe ostavila razvijenu privredu, pomakla je ovaj nerazvijeni kraj sa mrtve tačke, privukla investitore, izgradila puteve, elektrifikaciju, zaposlila ljude, a sve vođena menadžerom kakav je Edin Mušić.

Mušić je i onaj ministar za izbjegla i raseljena lica koji ima najviše ispunjenih obećanja, koji je povratnicima pomogao konkretnim projektima, iza koga su ostali izgrađeni stambeni i pomoćni objekti, putevi, škole….


I dok Mostarom i dan danas vladaju ljudi koji nemaju ama baš nikakvih rezultata iza sebe, kao što su nekadašnji načelnik općine Stari Grad Mostar Zijo Hadžiomerović, zvani doktor, koji se može pohvaliti time što je sebe smjestio na čelo federalnog Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja, koji je svoju suprugu Đeniju „ubacio“ u isti Institut, u kojem je dotična prva dama Mostara najviše oštetila i „rezala“ invalidnine upravo Bošnjacima čije bi kao interese njen suprug trebao da zastupa u SDA. Bratu Ahmetu Hadžiomeroviću omogućio je svojim stranačkim vezana da „izvlači“ kamen iz Jablaničkog Granita. I u vrijeme dok su radnici ovog preduzeća štrajkovali pred njegovim kapijama Hadžiomerović je uredno izvlačio prirodna bogatstva iz ove firme.

Nije samo po ovome Hadžiomerović poznat u Mostaru ima tu još aferima, ali jedan od najsvježijih je omalovažavanje i prijetnje uglednom mostarskom novinaru Faruku Kajtazu, na koje se izgleda od domaće javnosti oglasio samo portal koji Kajtaz uređuje. Omalavažavo je doktor i pokušaje američkih diplomata da stanu u zaštitu ovog nezavisnog novinara. Nije lako udariti na „doktora“ u Mostaru. Doktor je kao načelnik zapamćen po svojim odlascima u inostranstvo na liječenje očiju o trošku općine, ali i kao „pregovarač“ koji je sve „pregovore“ okončao na štetu multietničkog Mostara, a u korist samo jednog naroda, i to Hrvatskog. 


Ima Hercegovina još „stručnjaka“ koji njome vladaju, o njihovim „uspjesima“ ćemo u nastavku….


U nadi da Hercegovinom pušu neki novi vjetrovi i da će kriterij za imenovanje zvaničnika biti rezultat, stručnost i kompetencija, u nadi da je imenovanje Edina Mušića pravilo kojim će Bakir Izetbegović ispuniti svoja obećanja…

Ne propustite