MVP Venecuele: Rađa se novi svijet, Putin vodi borbu u ime čovječanstva

Svijet
MVP Venecuele: Rađa se novi svijet, Putin vodi borbu u ime čovječanstva
.

Rusija je na prvoj liniji napora da se stvori novi svjetski poredak i odupre širenju NATO, rekao je ministar spoljnih poslova Venecuale Karlos Farija.

„Dominacija SAD više nije apsolutna. Rađa se novi svijet, a Rusija je na prvoj liniji ove borbe. To ogleda u specijalnoj vojnoj operaciji Rusije da obuzda širenje NATO i da se suprotstavi njenoj nepromišljenoj politici koja ugrožava bezbjednost Rusije i evropski mir podsticanjem neonacističke vlade u Kijevu i njene politike genocida“, rekao je on, prenijela je agencija TASS.

„Rusija i njen predsjednik Vladimir Putin vode ovu borbu u ime čovječanstva, protiv terorističke i neprijateljske alijanse poznate kao NATO“, dodao je Farija.

Prema njegovim rečima, Karakas se zalaže za svijet mira, bezbjednosti i saradnje koji poštuje pravo na samoopredjeljenje.

„Da bismo postigli te ciljeve, radićemo zajedno sa Ruskom Federacijom i svim narodima i vladama koje dijele te principe. To je hitno pitanje i mora se rješiti prije nego što imperijalističke težnje Sjedinjenih Država dovedu čovječanstvo u još veću opasnost“, rekao je diplomata.

Ne propustite