Narodna skupština RS-a danas o povećanju plata u javnom sektoru

Bosna i Hercegovina
Narodna skupština RS-a danas o povećanju plata u javnom sektoru
.

Posebna sjednica Narodna skupštine Republike Srpske na čijem je predloženom dnevnom redu set zakona o povećanju plata u ovom bh. entitetu bit će održana danas u Banjoj Luci.

Predviđeno je da po hitnom postupku bude razmotren Prijedlog zakona o platama zaposlenih lica u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Prijedlog zakona o platama zaposlenih u javnim službama RS-a, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda RS-a i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u RS-u.

Poslanici po hitnom postupku treba da razmotre i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture RS-a, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u organima uprave RS-a, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS-a i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa RS-a.

Na predloženom dnevnom redu je i razmatranje Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o dugoročnom zaduživanju RS-a za 2022. godinu.

Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Denis Šulić rekao je ranije da je posebna sjednica zakazana na zahtjev Vlade Republike Srpske, koja je predložila da se vodi objedinjena rasprava od prve do osme tačke dnevnog reda, a da će se poslanici pojedinačno izjašnjavati o svakoj tački.

Izvor:Klix

Ne propustite