Trivić: Pobjedit ću Dodika i demolirat ćemo ovu vlast, očekujem prljavu kampanju

Bosna i Hercegovina
Trivić: Pobjedit ću Dodika i demolirat ćemo ovu vlast, očekujem prljavu kampanju
.

Kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić predala je danas u CIK-u kandidatske liste PDP-a za Opće izbore 2022. godine.

Ona je poručila da utrka neće biti neizvjesna jer vjeruje u pobjedu i ima puno argumenata za to.

"Predali smo kandidatske liste za sve nivoe vlasti. Ja kao kandidat, ne samo PDP-a nego i šireg fronta stranaka, a prije svega naroda, mogu reći da ćemo voditi pozitivnu i dostojanstveno kampanju u kojoj mi nećemo pljuvati i prljati druge, ali ćemo znati kako da se branimo", poručila je.

Kazala je da je već šest mjeseci na udarima, njena stranka, ona i ljudi oko nje.

"Ali smo pokazali da možemo biti dostojanstveni. Očekujem prljavu kampanju, ali ne s naše s trane. Meni se provlače u medijima maloljetna djeca i brat, a da ja ničijeg člana porodice nisam spomenula. Ja sam spremna na to", dodala je.

Istakla je da žele promjene u RS-u, bolju ekonomiju, smirivanje političkih strasti, bolje zdravstvo, bolje obrazovanje, bolju poljoprivredu, a preduslov svega toga je pobjeda nad korupcijom.

"Korupcija je veleizdaja i takvom je treba proglasiti i uspostaviti najstrožije zakone. Izbori su samo jedna stepenica da se dođe do željenih promjena. Držat ću se ustavnih odredbi i neću dijeliti narod. Ja jesam Srpkinja, jesam kandidatkinja za predsjednicu RS-a, ali ću raditi u interesu svih naroda koji žive u Republici Srpskoj", rekla je.

Trivić je kazala da očekuje kampanju u kojoj će neke stranke govoriti o tome ko je veći Srbin, Bošnjak ili Hrvat, ali da nju interesuje samo stabilizacija situacije u BiH i da prevlada razum.

"Oni govore o tzv. nacionalnim temama, a ja kažem da su to kvazinacionalne teme. Oni koji su devastirali zemlju, protjerali narod, doveli korupciju da postane model ponašanja - oni su izdajnici. I jednih i drugih i trećih. I pobjedit ćemo ih", zaključila je.

Za svog protukandidata, Milorada Dodika, je kazala da se on u Sarajevu kao član Predsjedništva BiH nije snašao i da mu nije pomogla galama.

"On nije imao kandidata iz svojih redova koji bi mogao mene da pobjedi pa je preuzeo tu ulogu. Ali ni on me ne može pobijediti", poručila je.

Izvor:Klix

Ne propustite