Slučaj koji je šokirao regiju: Cigle joj donosila komšinica

Objavljeno:04.07.2022 - 16:06
A A A Times Arial

Foto: Nova.rs/privatna arhiva

Odgovor na pitanje zašto je Biljana Stojanović (38) iz sela Veliko Trnjane kod Leskovca nakon u*istva zazidala tijelo svog supruga Ivana (40), najvjerovatnije se krije u staroj navici članova ove porodice - da ono što žele da sakriju od svih zazidaju u zid kuće ili pomoćnih prostorija.

Naime, kako se saznaje od rođaka porodice Stojanović, koji su u šoku otkako je prije tri dana otkriven stravičan zločin za koji je osumnjičena majka troje djece koja je krajem prošle sedmice izvršila samou*istvo, Biljana je i ranije dragocijenosti koje su imali zazidavala u zidove.

„Biljanina maćeha je ispričala da su u dva navrata našli nekakvo zlato, pa su ga, iz straha da ih ne opljačkali, zazidali u zid u štali“, navode rođaci.

Upravo zbog toga, toj starijoj ženi prije tri godine nije bilo čudno kada joj je Biljana rekla da ima još neko bogatstvo da sakrije pa je zamolila za pomoć nakon što je, kako se sumnja, svirepo u*ila supruga Ivana.

“Ona joj je navodno i dodavala cigle, ne znajući šta zida”, priča za “Blic” jedna rodica Stojanovića.

Bure u kojem je nađeno tijelo Ivana Stojanovića (40), koga je, kako se sumnja u*ila supruga Biljana Stojanović (38), a potom zazidala u zid štale, bilo je na vrhu pažljivo napunjeno sa dva sloja betona i pjeska, kako se ne bi mogao osjetiti miris truljenja tijela, saznaje “Blic”.

Bure je pronašao Ivanov brat Nenad, nako što je njegova bratanica, Ivanova kćerka, nakon samou*istva majke BIljane, u kući našla očev pasoš.

“Pretražujući kuću Ivan je u štali razbio jedan dograđeni pregradni zid, iza koga je video bure od 200 litara. Bilo je ozidano sa svih strana ciglama. On je razbio cigle i oborio bure, ne znajući još uvijek šta će u njemu da nađe.

Bure je bilo pažnjivo napunjeno sa dva sloja pjeska i betona koji su naizmjenično redani, a na vrhu je bilo ozidano ciglama. Kada je teško bure palo na zemlju, prvo što je ugledao bila je lobanja. Odmah je pozvao policiju zbog sumnje da je u pitanju tijelo njegovog brata.

Očigledno je da je bure bilo tako napunjeno pjeskom i betonom da se ne bi osjećao miris truljenja tijela”, kaže izvor.

Radi zvaničnog utvrđivanja identiteta, po nalogu tužilaštva od Ivanove majke uzet je DNK za analizu tako da će sahrana nastradalog čovjeka biti moguća tek nakon što se okončaju zvanični nalazi ove biološke ekspertize.