Policija objavila detalje nesreće na Ilidži: Vozač Pola uhapšen, djevojci život ugrožen

Bosna i Hercegovina
Policija objavila detalje nesreće na Ilidži: Vozač Pola uhapšen, djevojci život ugrožen
.

Sinoć je na raskrsnici ulica Rustempašina-Ustanička, općina Ilidža u 21. 45 sati došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđena L.S. (19). 

Vozač automobila VW Polo H. F. (24) je udario 19 - godišnjakinju koja je zadobila teške tjelesne povrede opasne po život, ljekarska pomoć joj je ukazana u UKC u Sarajevu, gdje je na Klinici za neurohirurgiju zadržana na daljem liječenju.

Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Nekoliko sati nakon saobraćajne nesreće, po naredbi dežurnog tužioca, vozač H.F. je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, i ugrožavanje javnog prometa.

 KZ F BIH i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nereće.

Ne propustite