SAVJET ISKUSNIH DOMAĆICA ZLATA VRIJEDAN- SIPAJTE OVO I SPUSTITE VODU: Rezultati nevjerovatni!

Praktična žena
  SAVJET ISKUSNIH DOMAĆICA ZLATA VRIJEDAN- SIPAJTE OVO I SPUSTITE VODU: Rezultati nevjerovatni!
Važno je da kupatilo uvijek bude savršeno čisto.

Važno je da kupatilo uvijek bude savršeno čisto.

Pored kade i lavaboa koji bi trebalo da sijaju, tu je i wc šolja za koju je imperativ da u svakom trenutku bude dobro oribana. Međutim, čišćenje kupatila često umije da bude prava muka, jer su sredstva prepuna štetnih hemikalija. S druge strane, postoje i prirodna sredstva za čišćenje koja možete i sami da napravite.

Sirće i soda bikarbona

Za ovaj metod čišćenja potrebno vam je: 100 gr sode bikarbone 10 kapi eteričnog ulja pola šolje belog sirćeta.

Sipajte sodu u WC šolju, a zatim dodajte eterično ulje i sirće. Voda će pjeniti nekoliko minuta skidajući kamenac i mrlje. Kada voda prestane da pjeni, pustite vodu.

Sok od limuna

U flašu s raspršivačem pomiješajte sok od jednog limuna, petnaestak kapi eteričnog ulja i litar vode. Sve dobro promućkajte i sredstvo je spremno za korišćenje.

Domaće šumeće tablete

Sve što vam je potrebno jeste: 150 gr sode bikarbone 50 ml limunske kiseline 1 kašika deterdženta za sudove kalupi za led. Pomiješajte sodu bikarbonu i limunsku kiselinu, pa dodajte deterdžent i sve promiješajte zajedno.

Smjesu stavite u kalupe za led i ostavite da se osuši oko 4 sata. Poslije toga, izvadite „kockice“ iz posude za led i stavite ih u teglu koju ćete hermetički zatvoriti.

Jednu kocku ubacite u wc šolju. Sačekajte da se rastopi, pa očistite četkom i pustite vodu.

Ne propustite