Ajkula napala tinejdžerku u plićaku, djevojčicu odbranio brat

Objavljeno:03.07.2022 - 10:02
A A A Times Arial

Foto: printscreen

Tinejdžerica je u teškom, ali stabilnom stanju nakon što ju je u četvrtak ugrizao veliki morski pas dok se plivala u blizini Keaton Beacha na obali Meksičkog zaljeva u Floridi.

Ured šerifa okruga Taylor (TCSO) potvrdio je da je Addison Bethea (17) "pretrpjela ugriz ajkule dok je ronila u blizini Grassy Islanda u vodi dubokoj otprilike metar i po".

Iako vrsta morskog psa nije utvrđena, TCSO je rekao da je bio dugačak skoro tri metra.

"Član obitelji je skočio u vodu i tukao ajkulu dok se maloljetnica nije oslobodila", rekao je TCSO.

Prema Facebook objavi oca tinejdžerice, ajkula je ugrizla djevojčicu dva puta. Ona se pokušala odbraniti, udarala ga je i ubadala prstima u oči, ali morski pas nije popustio stisak.

Ipak, njen brat, inače vatrogasac, bio je s njom u vodi i borio se s morskim psom, uspio je spasiti i smjestiti u obližnji čamac. Brat joj je također stavio podvez na nogu i pobrinuo se da ostane budna dok je odvedena natrag na Keaton Beach, "na kraju joj spasivši život", rekao je otac.

Djevojčica je prebačena u bolnicu Tallahassee Memorial i podvrgnuta hitnoj operaciji, napisao je njezin otac.

Pretrpjela je "nestvarno veliku štetu" na bedru i "živac na stražnjoj strani bedra je teško oštećen", rekao je.

"Ljekari u ovom trenutku nisu sigurni u kakvom je stanju noga i žele pratiti dan po dan kako bi vidjeli što će se morati učiniti", dodao je.

    Tinejdžerka je podvrgnuta drugoj operaciji u subotu ujutro, "kako bi eventualno popravili moguća oštećenja živaca i također očistili sva mrtva tkiva u bedru nastala kao posljedica napada morskog psa", rekao je njezin otac u ažuriranoj objavi na Facebooku.

Iz bolnice Tallahassee Memorial HealthCare, gdje se djevojčica oporavlja, saopćili su da će subotnja operacija poslužiti i za "istraživanje razmjera oštećenja njezine noge i utvrđivanje koje su opcije liječenja dostupne s ciljem spašavanja njene noge".

"Trenutno rješavamo svaki problem iz dana u dan, ali dugoročni izgledi za njenu nogu nisu dobri", napisao je njezin otac.