DA LI VAM OTIČU NOGE? Stari narodni napitak pomaže mometalno, od ovoga ne postoji ništa bolje!

Objavljeno:03.07.2022 - 08:07
A A A Times Arial

Foto: dreamstime

Problem oticanja nogu i nakupljanja viška vode u organizmu, koji se sliva u naše noge i zglobove rezultira otežavanjem redovnih svakodnevnih aktivnosti, a posebno je izraženo na velikim vrućinama.

Starinski recepti sa peršunom rješavaju stvar

Kašiku isitnjenog peršunovog lista prelijte sa 400 mililitara do 500 mililitara provrele vode. To poklopite i ostavite da stoji preko noći, najmanje deset sati. Ujutro to procijedite, pa dodajte sok od jednog limuna.

Dobijeni čaj procijedite u tri dijela i popijte tokom dana. odmah ćete osjetiti olakšanje, ali sve to uradite i narednog dana. Dakle, pijte čaj dva dana zaredom, a zatim pauzirajte tri-četiri dana.

Dobro operite 60 grama svježeg peršuna pod mlazom mlake vode, a zatim ga sitno isjeckajte. Za pripremu napitka možete koristiti i blender. Nakon peršuna, iscijedite iz jednog limuna sav sok koji možete i pri tome odstranite koštice.

Zatim dodajte 250 mililitara vode pa izmiksajte sve zajedno. Ovako pripremljen napitak konzumirajte pet dana za redom, a onda pravite pauzu od najmanje deset dana. Poslije toga možete opet početi piti napitak pet dana pa opet pauza.

Sljedeći put iseckajte korijen peršuna, a zatim ga prelijte istom količinom kipuće vode.  Poklopite i ostavite da stoji tokom cijele noći. procijedite, dodajte limunov sok i opet pijte triput dnevno.

Ako ovi tretmani postanu vaša rutina, nikada više nećete imati problem sa oteklim nogama.