Clown 'IT' ponovo s nama

Kultura
Clown 'IT' ponovo s nama
Dobre vijesti za ljubitelje horor filma: Nakon dugo vremena na ekrane se vraća čuvena adaptacija horor novele Stephena Kinga, 'IT'.

Dobre vijesti za ljubitelje horor filma: Nakon dugo vremena na ekrane se vraća čuvena adaptacija horor novele Stephena Kinga, 'IT'.

Reditelj filma biće Cary Fukunaga, dobitnik Emija za 'True Detective'.

"Radimo na ovom projektu već tri-četiri godine i zaista smo uzbuđeni što je Fukunaga cijelo vrijeme ostao sa nama. Bez sumnje, bićete oduševljeni", izjavio je producent Den Lin.

Nova verzija priče o gradiću Deriju u kome živi zlo sposobno da mijenja oblik, govori o odrastanju i borbi protiv unutrašnjih i stvarnih demona.

"Knjiga je tako epska da ne bismo mogli sve ispričati samo u jednom filmu, i ne bismo uspijeli likovima da damo onoliko dubine koliko je to neophodno", rekao je Lin.

Prvi dio filma otpočinje pričom s kraja pedesetih godina prošlog vijeka u kojima su glavni likovi djeca i kada se prvi put susreću sa bićem koje se u ljudskoj formi prikazuje kao strašni klaun Penivajz, a nastavak se odnosi na period sa sredine 80-tih u kome su "Gubitnici" odrasli te se ponovno sastaju kako bi konačno porazili zlo.

Fukanaga se za sada ugovorom obavezao samo na režiju prvog dijela, a ostaju velike šanse da će biti koscenarista drugog. 
Niko nije više uzbuđen u vezi cijelog projekta nego autor 'IT'-a. 

"Nismo željeli da radimo film bez Stephenovog odobrenja, pa smo mu poslali scenraio. Cary je dobio odgovor: 'Bože, naravno, molim vas, ovo je verzija koju bi trebalo da uradite'. To je bilo zaista sjajno", rekao je Lin. 

Ne propustite