OVO VOĆE ČISTI BOLJE OD BILO KOJE HEMIJE: Kamenac i buđ postaće prošlost uz njihovu pomoć!

Objavljeno:28.06.2022 - 22:05
A A A Times Arial

Zdraviji način čišćenja je sve popularniji.

Kada je čišćenje kuće u pitanju, žene širom svijeta troše ogromnu svotu novca na hemikalije, ali uz ove savjete sada to može postati prošlost.

Ovo su tri prirodna, najbolja sredstva za čišćenje:

Grejp

Odlično rješenje za čišćenje kupatila upravo je sok od grejpa. Može se koristiti za čišćenje lavaboa ili kade, a sve što treba uraditi da bismo napravili ovo prirodno sredstvo je prepoloviti grejp i umočiti ga u kuhinjsku so.

Pospite obilno po površini koju želite očistiti, a kada završite, temeljito isperite područje toplom vodom. Tako se grejp može koristiti u čišćenju kamenca i blage buđi, a uz to i odlično miriše.

Banane

Malo zvuči čudno, ali kora od banane može biti rješenje za zaštitu kožnih cipela. Kalijum koji se nalazi u korama od banane često je ključni sastojak nekih lakova za cipele.

Sve što vam treba za ovaj trik jeste kora od banane i pamučna krpa. Obrišite cipelu nekoliko puta unutrašnjom stranom kore banane, a zatim ponovno krpom. Redovnim korišćenjem kore banane na kožnim cipelama zaštitićete ih od pucanja.

Limun

Preporučuje se limunov sok za čišćenje mikrotalasne rerne kao i obične rerne, a ono što je potrebno da napravite ovo sredstvo za čišćenje jeste da u posudi pomiješate limunov sok s vodom, pa tu posudu stavite u mikrotalasnu rernu.

Uključite je na dva tri minuta na maksimum, a nakon što završi s radom, ostavite vrata zatvorena još nekoliko minuta kako biste spriječili da para izađe. Na kraju obrišite unutrašnjost mikrotalasne rerne pamučnom krpom. Na isti način funkcioniše i sa običnom rernom, ali posudu ostavite 20 minuta na 200 stepeni.