9 STVARI NA KOJE BESPOTREBNO BACAMO PARE: Ovo nikome u životu ne treba!

Objavljeno:28.06.2022 - 18:48
A A A Times Arial

Da li biste mogli da se odreknete ovih stvari?

Neke stvari kupujemo isključivo iz navike, ne shvatajući da nam one zapravo nisu ni potrebne. Ukoliko prestanete da kupujete bar polovinu sa ovog spiska, uštedećete veliku količinu novca.

Probate i uvjerite se i sami. Ovo nikome nije neophodno:

1. Kafa za ponijeti

Termos za kafu može biti jako dobra investicija, s obzirom da radna nedelja može da prođe sa 100 grama kafe koju pravite kod kuće.

Kafa za ponijeti je od 70 do 120 dinara, pa je na nedeljnom nivou ovaj trošak oko 500 dinara, dok kada spremate svoju kafu, možete proći i sa 90, 100 dinara za cijelu radnu nedelju.

2. Tombole, lutrija

Vjerovatnoća ne ide u vašu korist. Stoga je bolje da zaobiđete kisoke sa tombolom, kladionice, ili da vam makar ne postane rutina. Čak i 100 dinara dnevno, što se ne čini kao veliki trošak, na mesečnom nivou može da vam plati račun za telefon, ili internet.

3. Dijetalni proizvodi

Različiti paketi ovih proizvoda, koji kao nekom magijom tope kile, uglavnom su beskorisni i preskupi, i treba ih menjati zdravijom ishranom i treningom.

4. Fiksni telefon

Ako još uvijek plaćate pretplatu za fiksni telefon, treba da znate da je to vrlo vjerovatno nepotreban trošak, s obzirom da pretplatni paketi mobilnih operatera nude i pozive ka fiksnoj telefoniji, a sve su manje vezani i za internet. Kako trend dalje napreduje, fiksne telefone imaće samo firme.

5. Flaširana voda

lakše je da kupite flašu koju ćete puniti na česmi. Učinak je isti.

6. Odjeća za trening

šta fali običnoj trenerci i bijeloj majici?

7. Aplikacije za mobilni telefon

ako skinete neku aplikaciju besplatno, kasnije se ispostavi da morate da je platite kako bi funkcionisala kako treba. Ako ste do sada mogli bez nje - možete i od sada.

8. Novine

sve to već ima na internetu!

9. Odjeća i obuća skupih brendova

ako vam ne stoji lijepo, koga je briga kog je brenda vaša garderoba. Pri odabiru ne vodite se nantpisima na garderobi već činjenicom da li laska vašoj figuri ili ne.

(Stil.kurir.rs)