MJESEČEVA DIJETA JE TOTALNI HIT: Za 24 sata skida čak 3 KILOGRAMA - a evo šta trebate uraditi

Porodica i zdravlje
MJESEČEVA DIJETA JE TOTALNI HIT: Za 24 sata skida čak 3 KILOGRAMA - a evo šta trebate uraditi
Dijetu započinjemo na dan mladog mjeseca uz dosta tečnosti. Kasnije možemo malo i korigovati ishranu.

Ovaj način ishrane pomaže telu da se brže riješi masnih naslaga, utiče na metabolizam i smanjuje mogućnost nastanka celulita uz pomoć detoksikacije

 Mjesečeva dijeta može da reši višak kilograma na određen period, ali morate da vodite računa. Ako nastavite sa starim režimom ishrane, kilogrami se brzo vraćaju. Zato ona mora da se sprovodi na tačno određen način, u suprotnom nećete dobiti efekat koji vam treba. A ako ste spremni da poštujete pravila bićete prijatno iznenađeni.

Cijeli princip se bazira na pažljivo odabranom planu ishrane i velikim unosom tečnosti. S obzirom na to da Mjesec nije konstantan i da se njegove faze mijenjaju, moramo prilagođavati jelovnik po njima.

Dijetu započinjemo na dan mladog mjeseca uz dosta tečnosti. Kasnije možemo malo i korigovati ishranu.

Ova dijeta zahtjeva upornost i krakater, ali će vam pomoći da pored kilograma skinete brzo onaj vodeni celulit

Pravila Mjesečeve dijete

Mjesečeva dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mjesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mjesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vrijeme mladog mjeseca.

Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj – možete dodati i svjež sok od voća ili/i povrća – naravno bez šećera i aditiva… Al*ohol i mlijeko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba unijeti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre.

Za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3 kg – naravno ako poštujete gore navedena pravila. Jednodnevni post je takođe odličan način da se tijelo detoksifikuje i poboljša imunitet.

Jedno od čestih pitanja je da li se sme piti kafa? Ukoliko je i konzumirate ona maksimalno jednom dnevno ali bez šećera i ostalih zaslađivača.

Preporučena je svakodnevna fizička aktivnost, kako bismo sagoreli višak kilograma i eliminisali masti iz organizma.

Vodeni post nas oslobađa viška tečnosti i vrši deoksikaciju organizma, pri čemu izbacujemo štetne toksine, ali bez rekreacije i sporta, salo se neće istopiti samo.

Prije početka ove dijete, obavezno se konsultujte sa ljekarom!

Ne propustite