NAJPRLJAVIJA MJESTA U KUHINJI: Trebalo bi da se ćiste više puta u toku nedelje, kako se nečistoća ne bi taložila!
Zbog svakodnevne žurbe, neka mjesta redovno zaboravimo da očistimo.
Svaka žena voli i trudi se da joj kuća uvijek bude uredna, ipak, nekada to nije moguće. Postoje posebna mjesta na koje rijetko obraćamo pažnju a koja su veoma prljava, iako nam se ne čini da je baš tako.
Ovo su dijelovi u kuhinji koji su najprljaviji:
1. Ocjeđivač za suđe
Kada se suđe cijede, što je i primarna funkcija ovog kuhinjskog dijela, poslije određenog vremena na njemu se nakupi kamenac od vode. Zbog toga bi bilo najbolje da ocijeđivač ubacite jedno nedeljno u mašinu za suđe ili ga poprskate sirćetom.
2. Toster i njegov podmetač
Tostera se ne sjetimo sve dok ne osjetimo kako miris pri pečenju hljeba nije toliko prijatan.Kad počnu da gore i mrvice u njemu, to je znak da ih je zaista previše. Bilo bi dobro da usvojite naviku da ga čistite bar svaki drugi dan.
Prvo ga dobro protresite, zatim nekoliko puta "na prazno" zategnite oprugu i pustite je naglo tako da se što više mrvica padne na podmetač.