RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Najstariji ali najukusniji način - KAD JEDNOM PROBATE STALNO ĆETE JE PRAVITI

Praktična žena
RECEPT ZA PITU SA JABUKAMA IZ 1894. GODINE: Najstariji ali najukusniji način - KAD JEDNOM PROBATE STALNO ĆETE JE PRAVITI
Najstariji recept za pitu sa jabukama!

Najstariji recept za pitu sa jabukama!

Pripremite pitu sa jabukama po najstarijem receptu. Nekada je ova nemačka pita bila najbolja, a sada su ljudi prestali da je prave. Recept potiče iz 1894. godine i toliko je ukusna i laka za spremanje da kada jednom probate, uvijek ćete na ovaj nalin spremati! Po ukusu može da parira lijenoj piti.

Sastojci:

100 g putera
200 g šećera u prahu
5 jaja
kora limuna
250 g brašna

Za fil:

4 jabuke
3 jajeta
250 g kisele pavlake
1 kašika šećera
1 kašičica cimeta

Priprema:

Puter umutite sa pola količine šećera u prahu, pa postepeno dodajte jaja. Poslije svakog dodavanja umutite. Sipajte ostatak šećer i umutite, pa dodajte koru limuna i brašno. Sjedinite mikserom. Sipajte u pleh obložen pek papirom i poravnajte. Jabuke očistite i isijecite na kriške, pa poređajte po tijestu. Kiselu pavlaku umutite sa jajima, šećerom i cimetom. Sipajte preko jabuka. Pecite na 180°C oko 35 minuta.

Ne propustite