BILJNE VAŠI VAM UNIŠTAVAJU CVIJEĆE? Odmah NAPRAVITE ovaj RASTVOR i nestaće KAO OD ŠALE

Praktična žena
BILJNE VAŠI VAM UNIŠTAVAJU CVIJEĆE? Odmah NAPRAVITE ovaj RASTVOR i nestaće KAO OD ŠALE
-

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta

Čim primetite vaši na biljkama, morate hitno stupiti u akciju. Mnogi čekaju povoljan trenutak, da odu do poljoprivredne apoteke i kupe neko sredstvo, a zatim da vrijeme bude pogodno kako bi mogli da primijene otrove, to jest insekticide koji se obično koriste.

Međutim, bolje rješenje vam je na dohvat ruke – samo otvorite frižider. Ako imate mlijeko u rezervi, spremni ste da se bacite u borbu protiv raznih biljnih štetočina. Dovoljno je da ga rastvorite u vodi, u odnosu 1:3 (na primjer, decilitar mlijeka na 3 decilitra vode) i da napunite bočicu sa raspršivačem.

Prskajte ovaj rastvor direktno na vaši, a biće efikasan protiv raznih bubica i insekata. Najbolje bi bilo da ih „uhvatite“ u početnoj fazi razvojnog ciklusa, prije nego što naprave brojne kolonije na vašim ružama, kalama ili drugim cvjetnicama. Primjena je dozvoljena i kod povrća u bašti.

Ako ste zakasnili, ne brinite, biće potrebno samo da ponovite ovaj tretman više puta. Mnogi baštovani su isprobali i čisto mlijeko, naročito oni koji mogu da nabave organsko i tvrde da jednako dobro funkcioniše, piše Lepa i srećna.

Ne propustite