MOĆNI RASTVOR ZBOG KOJEG ĆE SOBNE I DVORIŠNE BILJKE CVJETATI KAO LUDE:  U vodu dodajte ŠEĆER i još 1 sastojak, IZNENADIT ĆETE SE

Objavljeno:25.06.2022 - 07:41
A A A Times Arial

Raskošne bašte, dvorišta i terase svakog proljeća i ljeta mame uzdahe prolaznika, a vlasnicima omogućavaju uživanje u prelijepom ambijentu.

Ali, oko održavanja baštenskog i saksijskog cvijeća često je potrebno izdvojiti dosta vremena, kao i novac za posebne preparate koji će pospješiti rast biljaka i zaštititi ih od štetočina.

Ono što malo domaćica zna jeste da se vitamin B nalazi u većini preparata za njegu sobnog i dvorišnog cvijeća. Kako je svež pekarski kvasac izvanredan izvor vitamina B, iskoristite ga za spravljanje preparata za zalijevanje cvjetnica.

vertikalnyj-sad42
Sastojci:
10 gr svježeg kvasca
kafena kašičica šećera
litar mlake vode

Priprema:
Rastvorite kvasac u vodi, pa dodajte šećer i dobro promiješajte. Ostavite tečnost da odstoji barem 2 sata, pa je sipajte u bocu sa raspršivačem i zalijte sobne i dvorišne biljke,prenosi Telegraf.

Ovaj rastvor koristite za zalivanje jednom u desetak dana tokom proljeća i ljeta, odnosno dva puta mjesečno tokom jeseni i zime.

Lišće će postati zelenije, a cvjetovi bujniji i bogatiji.

Sličan efekat daje i tečnost u kojoj je preko noći odstojala kora od banane.