Lavrov: EU i NATO se udružuju za rat protiv Rusije

Objavljeno:24.06.2022 - 14:32
A A A Times Arial

Foto: Profimedia

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov održao je prilično dramatičnu presicu na kojoj je rekao da se europske zemlje ujedinjuju protiv Rusije kako bi s njom ratovale.

“Kada je počeo Drugi svjetski rat, Hitler je pod svojim barjacima okupio značajan dio, ako ne i velik dio europskih zemalja za rat protiv Sovjetskog Saveza.

Sada se zemlje Europske unije s NATO-om okupljaju u modernu koaliciju za rat s Ruskom Federacijom", rekao je Lavrov na konferenciji za medije koju je održao sa šefom azerbajdžanskog ministarstva vanjskih poslova.

Izjavio je da je Moskva "stvarno sagledati ponašanje Europske unije" i pratiti prave korake koje će poduzeti Bruxelles, ali i Moldavija i Ukrajina, nakon što im se dodijeli status kandidata za članstvo u EU.

Rekao je i da ne očekuje da će se ni u dogledno vrijeme ni dugoročno "raspršiti sadašnji rusofobni naboj Europske unije".

Europske zemlje se ujedinjuju protiv Rusije, rekao je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov. nakon što im dodijeli status kandidata za članstvo u EU .