ONA SVAKI PUT PROZORE OPERE OVIM ČAJEM: Nikakve mrlje i fleke ne ostaju, svaki dan se cakle kao tek očišćeni

Praktična žena
ONA SVAKI PUT PROZORE OPERE OVIM ČAJEM: Nikakve mrlje i fleke ne ostaju, svaki dan se cakle kao tek očišćeni
Ne treba vam ni sunđer, ni krpa

Ne treba vam ni sunđer, ni krpa

Čišćenje prozora je posao koji, koliko god nam se ne dopadao, povremeno moramo da obavimo. A kada se priča o čišćenju, onda je tu obavezno i priča o sredstvima kojima se to radi.

Kao jedno od najefikasnijih, najčešće se spominje al?oholno sirće.

Međutim, na društvenim mrežama se, sve češće, kao efikasno sredstvo pominje i crni čaj.

Pratioci „kraljice čišćenja“, gospođe Hinč tvrde da je delotvorniji u čišćenju od sirćeta i da daje savršene rezultate.

Naime, za to je zaslužan njegov sastav, odnosno taninska kiselina koja može da „razbije“ i najtvrdokornije naslage masnoće i prljavštine.

Mnoga sredstva ih samo razmažu po staklu prozora, ali to nije slučaj i sa crnim čajem.

"Ne treba vam ni sunđer, ni krpa, jer je sa čajem najbolje čistiti novinama, a nakon što ih očistite, prozore samo isperite vrućom vodom", savjetuju pratioci gospođe Hinč koji su sastavili i temeljian vodič za čišćenje prozora, korak po korak.

Počnite uklanjanjem prašine sa okvira prozora usisavačem ili krpom. Isto uradite i sa roletnama, a ako imate zavese, prije čišćenja ih skinite i operite. Ako na prozorima imate mreže protiv komaraca skinite ih pa prebrišite mokrom krpom ili operite sapunom i vodom i osušite.

Dok se oni suše, mekom četkom ili peškirom operite spoljnu stranu stakla i okvira. Poprskajte kupovnim sredstvom ili crnim čajem koji ste ohladili i stavili u flašicu sa raspršivačem. Papirnatim ubrusom koji ne ostavlja dlačice, krpom od mikrofibera ili novinama prozore prebrišite od vrha do dna. Ako na njima ostanu pruge, obrišite još jednom dok staklo ne bude skroz čisto. Posljednja dva koraka ponovite i na spoljnoj strani prozora.

Ne propustite