Snažno nevrijeme pogodilo region noćas: Oglasio se meteorolog, još nije gotovo!

Aktuelno
Snažno nevrijeme pogodilo region noćas: Oglasio se meteorolog, još nije gotovo!
Jaka grmljavina prekinula je san stanovnicima Beograda.

Jaka grmljavina prekinula je san stanovnicima Beograda.

U prijestonici Srbije je počelo da grmi malo prije četiri sata, a s obzirom na najnovije upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) ona će se tokom jutra premještati u ostatatak zemlje.

"Oblačna zona koja će rano ujutro na sjeveru i zapadu Srbije uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajno jak vetar, tokom jutra i prijepodneva će se premještati ka centralnim, istočnim i južnim krajevima", navodi se u upozorenju za područje Srbije na intenzivne pljuskove sa grmljavinom, koje je objavljeno u četiri sata a koje je na snazi do
osam sati.

srbija-nevrijeme-23juni22

Foto:bujanovacke.co.rs

Pored upozorenja, objavljena je nešto kasnije i najava, u kojoj se napominje da je lokalno moguće pojava sugradice i grada:

"Na području Bačke, Srema, Banata, Kolubarskog i Šumadijskog okruga, kao i na teritoriji Beograda, intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i pojačanim vjetrom u zoni pljuska, a lokalno se očekuje i pojava sugradice i grada.

srbija-nevrijeme5-23juni22

Foto:bujanovacke.co.rs

Kako je izjavio meteorolog Đorđe Đurić, danas će biti biti uslova za obilnije pljuskove i grmljavinske oluje. Savjetuje se da do kraja ove sedmicepri ruci budu i suncobrani i kišobrani. U prvoj polovini slijedeće sedmice bit će vrelo, temperatura ponegdje i preko 35 stepeni, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

"U četvrtak rano ujutro i tokom dijela prijepodneva u Vojvodini, na sjeveroistoku i istoku Srbije bit će uslova i za grmljavinske nepogode sa olujnim vjetrom, gradom i obilnijim pljuskovima, pri čemu bi lokalno za nekoliko sati moglo da padne od 20 do 40 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i više", najavljuje uz napomenu da su mogući pljuskovi i grmljavina i na području Beograda:

srbija-nevrijeme2-23juni22

Foto:bujanovacke.co.rs

"Na širem području lokalno bit će uslova i za obilnije padavine, uz slabljenje i prestanak padavina tokom prijepodneva i razvedravanje tokom poslijepodneva.

Maksimalna temperatura u četvrtak bit će od 25 do 30, u Beogradu do 26 stepeni, a očekuje se i veoma sparno vrijeme.

"U petak će u većem dijelu Srbije biti sunčano i toplo vrijeme, samo ponegde na jugu i jugozapadu poslijepodne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 28 do 32 stepena, u Beogradu oko 30 stepeni, piše Telegraf.rs.

Ne propustite