AKO VAM KAFA NEMA ISTI UKUS KAO PRIJE MOŽDA JE OVO RAZLOG: Očistite kuhalo uz jednostavnu smjesu i zaboravite na kamenac!

Praktična žena
AKO VAM KAFA NEMA ISTI UKUS KAO  PRIJE MOŽDA JE OVO RAZLOG: Očistite kuhalo uz jednostavnu smjesu i zaboravite na kamenac!
Vratite stari ukus kafi ili čaju uz ovaj trik!


Vratite stari ukus kafi ili čaju uz ovaj trik!

Da li ste znali da minerali iz vode mogu da se zarobe unutra i da to itekako utiče na ukus pića. Ipak čišćenje čajnika i uklanjanje kamenca je jednostavno, a sve što vam treba je nekoliko stvari koje vjerovatno imate pri ruci.

Logično je da kuhalo čistite onoliko često koliko ga koristite. Poslije svake upotrebe na kraju dana samo ispraznite preostalu vodu, obrišete spoljašnost i spemna je već za sljedeće korišćenje.
Ako ga koristite svakodnevno, trebalo bi temeljno da ga očistite i uklonite kamenac barem jednom u tri mjeseca. Za one koji žive u oblastima sa tvrdom vodom, unutrašnjost čajnika treba da čiste jednom mjesečno.

22690-kuvalo-orig

 

Foto: Printscreen/Youtube

Destilovano bijelo sirće ili limunov sok

Sastojci:

Prašak za pecivo
Tečnost za pranje sudova
Spužva ili četka sa mekim vlaknima
Krpa od mikrovlakana

Priprema:

Napunite kuhalo rastvorom od 50 procenata vode 50 procenata destilovanog bijelog sirćeta ili limunovog soka. Uključite ga i dovedite rastvor skroz do punog ključanja, a zatim ga isključite.
Pustite čajnik da odstoji minimalno 20 minuta prije nego što prospete rastvor.

Kako bi očistili naslage od minerala, koristite četku ili spužvu sa mekim vlaknima. Samo potopite četku u čisto destilovano sirće i uklonićete sve minerale koji su se nakupili. 

Ne propustite