NAJBRŽI NAČIN DA SMRŠATE - REZULTATI SE VIDE VEĆ SUTRA: Evo šta tačno treba da jedete - sve PROSTO I JEFTINO

Praktična žena
NAJBRŽI NAČIN DA SMRŠATE - REZULTATI SE VIDE VEĆ SUTRA: Evo šta tačno treba da jedete - sve PROSTO I JEFTINO
-

"Kako da brzo smršam?", pitanje je koje se najviše "gugla" na Internetu krajem maja i početkom juna, odnosno tik pred ljetnji odmor. Nutricionistkinja je otkrila najbržu dijetu, već sutra ćete primetiti razliku!

Nutricionisti savjetuju da jedete žitarice, povrće, voće, živinu, ribu, pijete dovoljno vode i sami pravite zdrave grickalice kako biste se ekspresno oslobodili viška kilograma. Po riječima specijalista, treba izbaciti slatku, peviše slanu, masnu i prženu hranu. 

Šta je cilj? Cilj svih dijeta jeste da se smanji zapremina želuca tako što će se uvesti redovni obroci - tri glavna obroka i dve, tri zdrave užine.

"Za doručak možete da jedete žitarice sa dodatkom bobičastog ili nekog drugog voća, orašastih plodova i sjemenki. Osim toga, veoma je važno imati raznovrsno povrće u isgrani.  Takođe, tokom dana ne bi trebalo da uzmete više od dve, tri voćke. Dijetalna vlakna stimulišu rad crijeva, podržavaju njegovu pokretljivost i sprječavaju probleme sa mikrobiomom", podsjetila je dijetetičarka, doktor medicine Margarita Koroljeva.

Najbolje je kombinovati povrće sa proteinima kakvi se nalaze u piletini ili ribi. 

"250 mililitara za žene i 300-330 mililitara za muškarce – ovo je optimalna zapremina posude iz koje treba da se jede", precizirala je nutricionistkinja. 

Važno je da se pije dovoljno tečnosti između obroka, jer se tako izbacuju toksini i sve štetne materije koje nastaju sagorijevanjem masti iz tijela. Specijalista savjetuje da pijete najmanje 2,5 litara negazirane vode dnevno.

Za zdravu užinu, doktorka preporuluje šaku neprženih orašastih plodova i dvije-tri suhe šljive. Možete da pojedete i jabuku, sendvič sa začinskim biljem i kriškom sira ili sendvič sa avokadom i limunovim sokom. Osim toga toga, možete da pijete jogurt ili kefir.

Poslije 19 časova preporučljivo je da ne jedete, jer se uveče metabolizam usporava. Ovo je ključno ukoliko želite da oslabite, napominje nutricionistkinja. Važan faktor je fizička aktivnost, a doktorka kaže da, ako se budete pridržavali ovih prostih pravila, već za sljedećeg dana ćete primetiti rezultate! A drastičnije promjene na tijelu biće vidjive za dvije nedelje!Prvi rezultati se mogu vidjeti sljedećeg dana. Značajni rezultati se mogu videti za dvije nedelje.

MONDO

Ne propustite