OČISTITE DEBELO CRIJEVO DOMAĆIM SOKOM ZA DVA DANA: Ovom metodom ćete izbaciti SLOBODNE RADIKALE iz tijela

Porodica i zdravlje
OČISTITE DEBELO CRIJEVO DOMAĆIM SOKOM ZA DVA DANA: Ovom metodom ćete izbaciti SLOBODNE RADIKALE iz tijela
-

Sve zdravstvene tegobe kreću iz crijeva – stoga povedite računa o čišćenju tijela iznutra

Digestivni sistem je jedna od najčešćih “boljki” savremenog čovjeka. Da bi debelo crijevo bolje obavljalo svoje funkcije, neophodno je održavati njegovo normalno stanje. Jednostavan domaći recept će pomoći u tome.

Sasvim je moguće očistiti debelo crijevo i eliminisati neprijatnost kod kuće. Proces detoksikacije može se završiti za jedan vikend uz pomoć prirodnih proizvoda.

Kako očistiti debelo creijvo sa jabukom, morskom soli, đumbirom i limunom?

U loncu zagrijte 100 ml vode. Zatim sipajte vodu u čašu, pa dodajte pola kašičice morske soli i promiješajte. U tu slanu vodu dodajte pola čaše prirodnog soka od jabuke, kašičicu rendanog đumbira i 2 kašike limunovog soka. Promiješajte.

Ovaj napitak pijte 3 puta dnevno:

-prije doručka;
-u podne prije ručka i
-prije večere.

Veoma je važno da tog dana pazite šta jedete. Preporuka je da konzumirate dinstano povrće, ribu, a slatkiše i tjestenine da preskočite.

Tokom dana potrebno je da popijete najmanje 6 čaša mlake vode.

Morska so pomaže tijelu da se brže oslobodi toksina i poboljša funkcionisanje digestivnog sistema. Jabuka, đumbir i limun stimulišu debelo crijevo, štite ga od štetnih toksina i sprječavaju nadimanje.

Ovaj metod čišćenja debelog crijeva je bezbjedan i efikasan, ali je konsultacija ljekara neophodna ako se ne osjećate dobro ili imate alergije. Trudnice takođe trebaju savjet stručnjaka.

(Najžena.rs)

Ne propustite