Preminuo Bilal Bašović, poznati ugostitelj

Crna hronika
Preminuo Bilal Bašović, poznati ugostitelj
.

Bilal Bašović, poznati sarajevski ugostitelj, preminuo je. Ovu vijest objavio je potpredsjednik SABNOR-a Nijaz Skenderagić.

"Na vječni počinak otišao je dobri i vrijedni čovjek Bilal Bašović. Iz rodnog Prijepolja put ga je doveo u Sarajevo, gdje je izučio konobarski zanat, a kasnije postao poznat i priznat ugostitelj.

Restoran Jekovac, Robna kuća Sarajka, Skenderija, pa do kupovine hotela Park u Vogošći su lokali koji je uspješno vodio. Bio je dio stalne ekipe koja je pratila utakmice reprezentacije BiH.

screenshot-37

Život ga nije uvijek mazio. Pamtićemo ga kao vrijednog i skromnog druga. Saučestvujem u bolu sa njegovom porodicom za koju se toliko borio za njihovim i našim Bilalom", napisao je Skenderagić.

"Tužna vijest o smrti rođaka Bilala Bašovića zatekla me je u Abu Dhabiju. Nažalost, ostali smo bez još jednog velikog čovjeka.

Svojim radom i ponašanjem svakim danom opravdao je svoj nadimak Grof kako su ga zvali rodbina i prijatelji. Grofe, vidimo se na nekom boljem mjestu, hvala ti na svemu", napisao je Nermin Bašović.

Ne propustite