Reis Kavazović: Izgradili smo zdanje koje će pojačati veze Bošnjaka i Turaka

Bosna i Hercegovina
Reis Kavazović: Izgradili smo zdanje koje će pojačati veze Bošnjaka i Turaka
.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović obratio se prisutnim povodom otvaranja Upravne zgrade Rijaseta Islamske zajednice.

"Ovdje ćemo graditi planove i strategije kako našu misiju učiniti jačom, organiziranijom i primjerenijoj vremenu, a učenja vjere

bližim ljudima“, kazao reisu-l-ulema Kavazović.

Obraćajući se prisutnima, reisu-l-ulema Kavazović naglasio je kako će Upravna zgrada biti kuća iz koje će ići neophodne smjernice i napuci mreži promotora dobra i pozivalaca miru, toleranciji i ljubavi.

"U ovu kuću će se slivati ideje, informacije i sve drugo što će nam davati dragocjene smjernice za naš rad“, rekao je.

Dodao je kako se veličina novootvorenog zdanja ne ogleda u njegovoj monumentalnosti, već u ljubavi i prijateljstvu između dva naroda i dvije vjerske zajednice, Bošnjaka muslimana i Turaka, Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Dijaneta.

"Posebno poštovanje i zahvalnost u ime cijele Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i našeg vjerničkog naroda iskazujem velikom turskom narodu i predsjedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu", naglasio je Kavazović.

Reisul-ulema se zahvalio i libijskom narodu i Muameru Gadafiju koji je imao namjeru da učestvuje u finansiranju projekta.

Zahvalio se i poslovnim ljudima poput Fahrudina Radončića koji su se uključili u realizaciju projektima. Profesoru Zlatku Ugljenu, arhitektu Husein Dropiću i ateljeju iz Tuzle koji uspjeli ugraditi u projekat znanje bosanskohercegovačkog urbanog i graditeljskog života.

"Izgradili smo još jedno zdanje koje će nas učvrstiti u bratstvu i prijateljstvu i koje će našu djecu i unuke povezivati u njihovom muslimanskom zajedništvu i identitetu", naglasio je, između ostalog, reisul-ulema Kavazović.

Izvor:Kli

Ne propustite