CIJELI ŽIVOT POGREŠNO PEREMO JAGODE: Uz ovaj trik sva prljavština i toksini nestaju za samo 5 minuta!

Praktična žena
CIJELI ŽIVOT POGREŠNO PEREMO JAGODE: Uz ovaj trik sva prljavština i toksini nestaju za samo 5 minuta!
Rejčel Mensfild je na svom Instagram nalogu razjasnila način na koji bi trebalo da čistimo naše ljetnje voće.

Rejčel Mensfild je na svom Instagram nalogu razjasnila način na koji bi trebalo da čistimo naše ljetnje voće.

Rejčel, koja deli recepte i trikove za hranu i vodi sopstveni blog, objasnila je svojim pratiocima, kojih ima više od pola miliona: „Otkrila sam da sam pogrešno prala jagode. „Pokazaću vam kako da ih operete prije nego što ih pojedete“, nastavila je, držeći u ruci punkt jagoda. Rejčel je objasnila: „Dakle, uzmite šolju vode, kašiku soli i pomešajte.

„A zatim dodajte onoliko jagoda koliko želite da jedete odmah.“ Kada se voće stavi u činiju, Rejčel je rekla da ostavi „mješavinu da stoji oko pet minuta“. So i voda će zajedno raditi svoju magiju, uklanjajući skrivenu prljavštinu iz jagoda - kao što Rejčel pokazuje i sama kada svojim sledbenicima daje uvid u „smeđu i slatku“ vodu. Zatim je vrijeme da ih operete pod slavinom hladne vode na jedan minut da biste se riješili viška smjese. Rejčel kaže da se sada zaklinje u kratku i slatku metodu - i da se ne bi vratila na stari način pranja jer sada imaju bolji ukus nego ikad. Pokazujući svježe oprano voće, Rejčel je otkrila:

„Oduševljena sam koliko su čiste i sjajne, a takođe i ukusnije - i ne, uopšte nemaju slani ukus. Ona je to ponovila u naslovu, rekavši: „Znam šta mislite - uopšte nemaju slani ukus!! ispire se i pošto je samo 5 minuta sa slanom vodom ne upija. „Neki koriste sirće i sodu bikarbonu, ali so je jednostavnija i manje oštra za samo voće. Dodajte ovo u svoju kolekciju kuhinjskih savjeta.”

 

Ne propustite