Policija se oglasila o jakoj tuči: Uništavala je aute, plastenike, krovove...

Region
Policija se oglasila o jakoj tuči: Uništavala je aute, plastenike, krovove...
JAKO nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je 25. svibnja u popodnevnim i večernjim satima dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Iz policije su se oglasili o šteti nastaloj u tim županijama.

JAKO nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo je 25. svibnja u popodnevnim i večernjim satima dijelove Krapinsko-zagorske, Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačke i Bjelovarsko-bilogorske županije. Iz policije su se oglasili o šteti nastaloj u tim županijama.

Varaždinska županija

Olujno nevrijeme i tuča pogodili su oko 17:00 sati više gradova i općina Varaždinske županije i to grad Varaždin, općine Veliki i Mali Bukovec, Petrijanec, Vinica, Donja Voća, Sveti Đurđ. Tuča je bila veličine lješnjaka do veličine jajeta. Zabilježena je znatna šteta na objektima i vozilima, a posebice na plastenicima i poljoprivrednim kulturama i drugoj imovini koju tek treba utvrditi.

U tijeku su procjene štete na terenu na kućama kako bi se što prije sanirala krovišta, prozori i slično, dok će šteta na usjevima, voćnjacima, vozilima i ostalim materijalno-tehničkim sredstvima biti procjenjivana tijekom nekoliko narednih dana.

bf6a7980-f45c-40fe-9795-6370c37befb7

Županijski centar 112 zaprimio je dojavu da su bez električne energije bili građani na području Vinice, Vinica Bregu, Cestici, Gornjoj Voći i okolnih naselja kao posljedice nevremena. Zabilježeno je također nekoliko dojava o padu grana na prometnice u mjestima zahvaćenim nevremenom.

Krapinsko-zagorska županija
Od 16:50 sati Hum na Sutli i okolicu zahvatila je jača tuča i kiša s olujnim vjetrom koji je oštetio osobne automobile, krovove obiteljskih kuća i gospodarskih objekata. Županijski centar 112 Krapina zaprimio je desetak poziva vezanih za pomoć kod pokrivanja obiteljskih kuća i dva poziva vezana za očevid zbog oštećenja osobnih automobila.

0046ad1d-3c91-469b-b58f-79d8896215fc

Načelnik Stožera civilne zaštite Hum na Sutli i dežurni djelatnik Vatrogasnog operativnog centra ZJVP Zabok obišli su 32 objekta na ugroženom području. U intervencijama su sudjelovali Vatrogasna zajednica Hum na Sutli s dobrovoljnim vatrogasnim društvima i Javnom vatrogasnom postrojbom Krapina. Ukupno je bilo 50 vatrogasaca i 17 vozila. Najviše su oštećeni objekti prekriveni salonit pločama i starim crijepom.

Međimurska županija
Jučer oko 17:00 sati Međimursku županiju zahvatilo je snažno nevrijeme praćeno tučom koja je mjestimice bila veličine oraha.

Tuča je padala u više gradova i općina; Mursko Središće, Prelog, Mala Subotica, Orehovica, Sveti Martin na Muri, Sveta Marija, Donja Dubrava. Nema dojava o značajnijim štetama na objektima i vozilima, dok će se šteta na usjevima naknadno utvrđivati. Zabilježena su i dva srušena stabla na prometnice u Podturnu i Svetoj Mariji.

Sisačko-moslavačka županija
Olujno nevrijeme zahvatilo je jučer, od 18:48 sati do 19:45 sati sisačka gradska naselja Greda, Sela i Odra Sisačka. Na jednoj kući je nastao požar krova, na tri kuće je oštećeno krovište, na pet gospodarskih objekata odneseni limovi ili uništen crijep te je iščupano nekoliko stabala.

633a93a1-668f-4d30-9017-083da4010b98

Na teren su izašli vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Sisak te Dobrovoljno vatrogasno društvo Sela, Greda i Odra Sisačka. Vatrogasci su većinu štete sanirali te će se nastaviti sa sanacijama na objektima.

Bjelovarsko-bilogorska županija
Oko 19 sati područje Bjelovarsko-bilogorske županije zahvatilo je nevrijeme praćeno vjetrom i kišom. Županijski centar 112 Bjelovar zaprimio je četiri dojave o posljedicama nevremena. Uslijed pada stabla u naselju Gornje Plavnice, stablo je oštetilo električne vodove. Na županijsku cestu naselju Suhaja, naneseno je mulja koji su sanirali vatrogasci i „Ceste“ Bjelovar.

Zaprimljena je informacija od Elektre Križ o poremećaju u opskrbi električnom energijom na području općine Đulovac i grada Daruvara, ukupno 785 korisnika mreže. Kvar je otklonjen do 23:30 sati.

(Index.hr)

Ne propustite